AMD R7 7700 + MSI Pro B650M-A Wi-Fi AM5 kombinasyonu için öneri

Bütçe
totalde birşey yok her donanımın kendi bütçesi var

acc534

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam,

Yaklaşık üç yıldır MSI GL65 9SC dizüstü bilgisayarını oyun+programlama amaçlı kullanıyorum. İşlemcinin(i5-9300H) son zamanlarda büyük projelerin kaynak dosyalarını derlerken ciddi performans kaybı yaşadığını görüyorum. Ayrıca Sekiro oynarken ilk 20 dakikadan sonra FPS 10-15'e kadar düşüyordu. Şimdi bilgisayar toplamaya ve R7 700 & B660M wifi anakartının benim için iyi bi kombinasyon olduğuna karar verdim. Daha önce bilgisayar toplamadım o yüzden aşağıda listelediğim donanımların birbiri ile uyumuyla alakalı tecrübelerinizi ve soru işareti bıraktığım donanımlar için de önerilerinizi merak ediyorum.

> AMD Ryzen 7 7700
-AMD Ryzen 7 7700
> MSI PRO B650M-A WIFI AMD B650 Soket AM5 DDR5
- MSI Pro B650M-A WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
> [?] Ekran kartı, bütçe 5-7k
- İlk etapta düşünmüyorum IGP ile ekranı sürsem yeter ama bazen güncel oyunlar oynuyorum, ekran 60Hz (aklımda RTX 3080/90 var)
> [?] PSU, bütçe 1-2k
- 750w peak voltaja sahip bir tane seçebilirim ama ürün yorumlarında sürekli kronik sorunlara rastlıyorum(cw etc.)
> [?] İşlemci için soğutma, bütçe 0.5k
- Have soğutma mı sıvı soğutma mı? Birkaç single-core benchmark videosu izledim ve r7 7700 işlemcinin intel işlemcilere göre daha az ısındığını gördüm fakat bu multi-core için bu geçerli mi? (oyun vs derleme). Eğer çok ısınmıyorsa hava soğutma yeterli olmaz mı? Açıkçası 2k sıvı soğutmaya vermenin bana nasıl bir katkısı olacağını merak ediyorum.
> [?] Kasa, bütçe 2k
- Çok şık olmasına gerek yok iş görsün yeter
- NZXT H510 Flow kasa diğer kasalara göre ucuz ve yeterli görünüyor ama tüm saydığım donanımlar bu kasa içerisine uygun bir şekilde monte edilebiliyormu?

Herhangi bir önerin memnuniyetle karşılanır, şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı