AMD R9 290 için hangi amd işlemci serisi seçilmeli?

crobar

Hectopat
Merhaba,

Amd bir sistem toplamaya karar verdim. 4k videolar editleyip oyun oynamayı planlıyorum.

• Zalman 700w 80+ bronz sertifikalı bir güç kaynağı
  • 240 gb kingston furry ssd
  • Zalman z3 plus kasa
  • Corsair 2x8 gb 1866 mhz cl9 ram
  • Powercolor r9 290 turbo duo ekran kartı aldım

Bu sistemi pci express 3.0 uyumlu bir anakart yonga seti sahip olan fm2+ kaveri işlemcilerle mi am3+ yonga setine sahip 8 çekirdekli işlemcilerle mi birleştirmeliyim?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Amd Fx işlemcilerden alınabilecek en yüksek işlemci Fx 6300 olmalı. İ5 4460'ı tercih etmelisin.
Hocam bütçesi i7 işlemci almaya müsahit olmayan birinin FX8xxx serisi almayıp i5 işlemci alması saçmalık olur. FX8xxx serisi i7 kadar olmasada ona yakın performans göstermektedir. Ama genel itibariyle i7 daha performanslıdır. Fakat i5 işlemcilerde profesyonel işlerde performans olarak FX8xxx serisinden geridedir.

Abi aynı Fx işlemcilerden mi bahsediyoruz acaba? Çekirdek başına performansta i3 3xxx'lerin gerisinde kalan bir işlemciyi ben pek önermem. 125 watt max. enerji tüketimi olan bir işlemci üstelik bu. Fx 8150 kullanıcısıyım ve kesinlikle Fx 8xxx serisi önermiyorum. Fx 8350'nin rakibi tam yük altında en fazla i5 4460 olabilir. Size performans karşılaştırma testi atmak isterdim ama mobildeyim sayın paradise hocam.

Abi aynı Fx işlemcilerden mi bahsediyoruz acaba? Çekirdek başına performansta i3 3xxx'lerin gerisinde kalan bir işlemciyi ben pek önermem. 125 watt max. enerji tüketimi olan bir işlemci üstelik bu. Fx 8150 kullanıcısıyım ve kesinlikle Fx 8xxx serisi önermiyorum. Fx 8350'nin rakibi tam yük altında en fazla i5 4460 olabilir. Size performans karşılaştırma testi atmak isterdim ama mobildeyim sayın paradise hocam.
Beni yanlış anladın kardeşim :). Oyun konusunda FX işlemcilerin İntel i3 işlemcilerin bile yeri geldimi gerisinde kalıyor. Fakat profesyonel işlere gelince 3D modelleme, render gibi işlemcilere ağır yük bindiren uygulamalarda FX8 serisinin, i5 işlemcilerin önünde olduğu aşikâr.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı