Amd R9 290X Mi Nvidia GTX 970 Mi

Tarkan Özdemir

Hectopat
Yer
Kuşadası
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkeze mehrabalar.

Daha öncede bu konuya yakın bir konu açmıştım,ve ordaki tavsiyeler üzerine sistemimi aldım.Fakat en lezzetli kısmı yani ekran kartını daha karar veremedim.Amd R9 290 ve Nvidia Gtx 970 arasında kaldım fakat,söyle bir durum var ki,Gtx 970 bütçemi 200 tl aştığı için işlemcide biraz kısmak zorunda kalıyorum.Ayrıca Gtx 770'i de tercih edebilirim. Teşşekkürler. :)

-Amd R9 290:R9 290X GAMING 4G GDDR5 4GB 512Bit MD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
-Nvidia Gtx 970:MSI GTX980 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
-Nvidia Gtx 770:Msi Gtx770 Twin Frozr Gaming O.C. Gddr5 2Gb 256Bit Nvidi Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Ayrıca Geri Kalan Sistemim:[Alındı]

-MSİ Gaming 5 Anakart:Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
-Bellekler:Corsair 8Gb (2X4Gb) Vengeance Ddr3 1600Mhz Cl9 Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar
-Coolr MAster Cm693+Sıvı Soğutma:Cooler Master Cm693 + Seidon 120V Sıvı Soğutmali Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
-Xmatek Tauro Serisi 80 Plus Sertifikalı Güç Kaynağı:Xigmatek Tauro Serisi 80Plus 600W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar

Ve İşlemci Olarak Hangisini Tercih Etmeliyim Amd'yse Hangisi İntel'se Hangisi Orta düzey olsun yeter iyi günler.

Kesinlikle GTX 970 seçmen gerekir. Güç tüketimi konusunda devrim yapmış Nvidia. Buyur Battlefield 4'ün kart karşılaştırmasına göz at
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

GTX 970+İ5 4460 (Veya daha üstü sizin için iyi olacaktır.)

Kesinlikle GTX 970 seçmen gerekir. Güç tüketimi konusunda devrim yapmış Nvidia. Buyur Battlefield 4'ün kart karşılaştırmasına göz at
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Hocam farkettiyseniz böyle oyunlarda fps için 200 tl daha fazla verilir mi ? Tabi ben çokda bilgili değilim en iyisini siz bilirsiniz ama fark olmadığğını söylemek isterim 290x bazı yerlerde gtx980 i yakalamıs durumda.Ve aralarındaki fark 5-6 fps Ama mc gibi oyunlarda 10-20 fps fark eder ama önemli olan kasmaması değil midir ? Yanlısım varsa Düzeltmenizi isterim

Hocam farkettiyseniz böyle oyunlarda fps için 200 tl daha fazla verilir mi ? Tabi ben çokda bilgili değilim en iyisini siz bilirsiniz ama fark olmadığğını söylemek isterim 290x bazı yerlerde gtx980 i yakalamıs durumda.Ve aralarındaki fark 5-6 fps Ama mc gibi oyunlarda 10-20 fps fark eder ama önemli olan kasmaması değil midir ? Yanlısım varsa Düzeltmenizi isterim
Hocam R9 290X 300 Watt tüketirken, GTX 970 145 Watt güç tüketimi ile karşımıza çıkıyor. Yanlışınız yok, R9 290'da oldukça güçlü bir kart fakat gücün yanında verdiği performansta önemli. Aynı zamanda düşük güç tüketimi düşük ısı demek. Düşük güç tüketim daha tuzlu faturalara gerilen bir kalkan demek. Ayrıca GTX 970, AMD'nin GCN mimarisine karşılık Nvidia'nın en son nesil mimarisi olan Maxwell ile beraber geliyor.

Kendinizi coil whine yüzünden servislerde harcamak istemiyorsanız 290x derim ben.
Kendim 7 tane 970 değiştirdim o yüzden söylüyorum 7 tanesinin sonunda sorunsuz bir modele denk geldim.

Markası nedir ?
Şuanda imzam da kullandığım modeli kullanıyorum.
4 Tane Msi değiştirmiştim , 2 Tane Zotac AMP değiştirdim ki çok üzülmüştüm hiç değiştirmeyi istememiştim o kartı gerçekten hoş karttı , en son Gigabyte aldım onda da çıkınca aynı ürünle değişmeye karar verdim değiştim ve şuanda bir sorun yok yani coil whine var ama kasamın içine kafamı sokmadığım sürece ses duymuyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı