AMD R9 390 Underclock sonrası performans ve sıcaklık değerleri

Msi_Xlove

Decapat
Arkadaşlar biliyorsunuz AMD kartlar aşırı derecede ısınıyor diye çoğu kişi şikayetçi. Kendim şahsen R9 390 ekran kartı kullanmaktayım. Bu kart silent mod'da 1000 MHz işlemci hızı veriyor herhangi bir oyunda FPS sabitleme yapmazsam Ultra grafik ayarlarda çoğu oyunda 85 dereceyi görüyor. Aslında bence bu kullanıcının ekran kartını yanlış kullanmasından kaynaklanıyor. Afterburner ile clock hızını 700 MHz'e çektim ghost recon Wildlands'ta Ultra ayarlarda 60 FPS aldım ve inanın sıcaklık 65 derecede sabit kaldı. Anlayacağınız ne ısınma oldu ne de performans kaybı oldu. GTA V oyununda yine clock hızı 1040 MHz'den 700 MHz'e çekildi. FPS sabitleme kaldırıldı CrossfireX olarak 70 FPS aldım. Sıcaklık 67 derece. Deneyin demek istediğimi anlayacaksınız. Clock hızını düşürünce FPS kaybı ya 1 ya da 2 oluyor.
snap.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt desen anlıcam da underclock yapın demek de neyin nesi? CF olmasa görürüm halini. Kardeşim sen yaptığın işlemin ne olduğunu bilmiyosun dikkat et kart patates olmasın. Olur ya bilmeden BIOS modlarsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt desen anlıcamda underclock yapın demekte neyin nesi. CF olmasa görürüm halini. Kardeşim sen yaptığın işlemin ne olduğunu bilmiyosun dikkat et kart papates olmasın olurya bilmeden bios modlarsın.

Arkadaş sanırım yukarıdaki resmi görmemiş farkındaysan tek kart çalışıyor ayrıca overclok yapmadım underclock yaptım yani voltajla oynamadım sadece clock hızını düşürdüm ayrıca ekran kartın bios sürümü çıktığından beri yenilenmedi neyini modlayayım :D üstüne sıcaklık düşmüşken kartın neyini yakıcam

CrossfireX olarak 70 FPS aldım. Sıcaklık 67 derece. Deneyin demek istediğimi anlayacaksınız. Clock hızını düşürünce FPS kaybı ya 1 ya da 2 oluyor.
Ben o mesajı bu metine istinaden yazdım. Evet resmi görmemiştim, aldığın sıcaklık ve FPS gayet güzel. Amma velakin senin kullandığın kart 512 bit yanlışım varsa düzelt. Ekran kartları yeni teknolojide bit daha düşük tutuluyor ve işlemci hızı ve bellek hızı yükseltiliyor. Senin underclock yapmanla yeni sistem kartlarında yapılması arasında büyük bir uçurum olur. Ben ekran kartını yakarsın anlamında demedim ekran kartlarında frekans ve voltaj ile oynandıktan sonra standart olan sorun frekans ve voltaj dalgalanması genelde BIOS modlamadan sonra hatta zaman zaman kimisinde afterburnerda yapılan işlemlerden sonra bile görülmektedir. Sonuçta ne gelişi güzel voltaj nede frekans verilmiyor bu açıdan söyledim. Ve senin yaptığın CrossfireX değil Crossfire bilgin olsun. Underclock yapmaktansa undervolt daha mantıklı sonuçta her kart için geçerli birşey ve ısınma sorununa gelince fanı manuel ayarlamak sıcaklıkların düşmesine yardımcı olur. OverdriveNTool programı ile ayarlayabilirsin istersen frekanslarada ince ayar yapabilirsin.

Ben o mesajı bu metine istinaden yazdım. Evet resmi görmemiştim, aldığın sıcaklık ve FPS gayet güzel. Amma velakin senin kullandığın kart 512 bit yanlışım varsa düzelt. Ekran kartları yeni teknolojide bit daha düşük tutuluyor ve işlemci hızı ve bellek hızı yükseltiliyor. Senin underclock yapmanla yeni sistem kartlarında yapılması arasında büyük bir uçurum olur. Ben ekran kartını yakarsın anlamında demedim ekran kartlarında frekans ve voltaj ile oynandıktan sonra standart olan sorun frekans ve voltaj dalgalanması genelde BIOS modlamadan sonra hatta zaman zaman kimisinde afterburnerda yapılan işlemlerden sonra bile görülmektedir. Sonuçta ne gelişi güzel voltaj nede frekans verilmiyor bu açıdan söyledim. Ve senin yaptığın CrossfireX değil Crossfire bilgin olsun. Underclock yapmaktansa undervolt daha mantıklı sonuçta her kart için geçerli birşey ve ısınma sorununa gelince fanı manuel ayarlamak sıcaklıkların düşmesine yardımcı olur. OverdriveNTool programı ile ayarlayabilirsin istersen frekanslarada ince ayar yapabilirsin.

anakarım crossfirex destekliyor crossfire olsaydı köprü kurmam gerekirdi benimkinde köprü yok anakrt üzerinden sağden fullscreen yaptığımda oyunlarda sağ üst köşede crossfirex resmi var.
Ya anlarım undervolt yapıp ısınma azaltıp aynı frekansta kalırsın ama, clock düşürüp aynı voltajı vermenin anlamını çözemedim :)

sonuçta sıcaklık 25 derece düştü ve FPS'te de ya 1 ya da 2'lik bir fark oldu ben kullanıyorum zaten size tavsiye vermek için yazdım bu konuyu

anakarım crossfirex destekliyor crossfire olsaydı köprü kurmam gerekirdi benimkinde köprü yok anakrt üzerinden sağden fullscreen yaptığımda oyunlarda sağ üst köşede crossfirex resmi var.

sonuçta sıcaklık 25 derece düştü ve FPS'te de ya 1 ya da 2'lik bir fark oldu ben kullanıyorum zaten size tavsiye vermek için yazdım bu konuyu
Benim bildiğim CrossfireX 3 4 ekran kartı ile yapılır. 1 2 FPS oynama olur kismina
Benim bildiğim CrossfireX 3 4 ekran kartı ile yapılır. 1 2 FPS oynama olur kısmına katılmıyorum her ekran kartından bunu beklemeyemezsin. Senin ekran kartın 2000 tl cıvarında daha alt seviye ekran kartında dibe vurur FPS.

Benim bildiğim CrossfireX 3 4 ekran kartı ile yapılır. 1 2 FPS oynama olur kismina
Benim bildiğim CrossfireX 3 4 ekran kartı ile yapılır. 1 2 FPS oynama olur kısmına katılmıyorum her ekran kartından bunu beklemeyemezsin. Senin ekran kartın 2000 tl cıvarında daha alt seviye ekran kartında dibe vurur FPS.

Asus m5a97 r2.0 anakartına bakıp crossfirex desteği var mı bakabilirsin ayrıca crossfire biteli bi 5 sene olmuştur .
Birde uzatmaya gerek yok amd kart kullanıyorsan dedipimi yap kullan nvidia kullanıyorsanda arkanı dön çık konudan edeceğin bi teşekkür gelmiş iki saat lagaluga yapıyosun .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı