AMD Radeon 530 Oyunlarda Düşük FPS Sorunu

BottleOfWhiskey

Hectopat
Laptopumda AMD R5 bir de Radeon 530 harici ekran kartı var. Sorun ise Radeon Ek Ayarlarından oyunumu yüksek performans yapsam bile R5 ile oyunda aldigim FPS'den bile daha düşük FPS alıyorum bunun sebebi ne olabilir?
Sürücüleri HP sitesinden indirdim.

Laptopumda AMD R5 bir de Radeon 530 harici ekran kartı var. Sorun ise Radeon Ek Ayarlarından oyunumu yüksek performans yapsam bile R5 ile oyunda aldigim FPS'den bile daha düşük FPS alıyorum bunun sebebi ne olabilir?
Sürücüleri HP sitesinden indirdim.
Geçmiş Olsun Kardeşim. Diyebileceğim tek şey bu.. Ben de de HP 15-bw 0028nt modeli vardı. A12 CPU+R7GPU ve Radeon 530 gpu' lu olan modeli.
CS GO' da en düşük ayarlarda (entegreyi devre dışı bırakınca harici de devre dışı kalıyor) geçişli grafikler de yüksek performanslı 530 seçili olduğu halde 30 un üzerini zor görüyor ve sürekli drop yiyordum. Sonra ise daha alalı 3 ay olan o laptop'u sinirlenip parçaladım kafam rahatladı. Bir süre sonra insanı çıldırtıyor ürün. Paranın karşılığının 10 da 1 ini ya karşılıyor ya karşılayamıyor satsan alıcısı yok şartel attı parçaladım.

DDU rehberine göre ekran kartı sürücülerini kaldırın.
DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi
Sürücüleri ekran kartı sağlayıcısının sitesinden yükleyin.
Download Drivers

Ayriyeten diğer güncellemeleri kontrol edin.
Cevabınız için teşekkür ederim fakat kendi sitesinden indirince driver R7 m340 olarak gözüküyor böylede bir sıkıntısı var.
Geçmiş Olsun Kardeşim. Diyebileceğim tek şey bu.. Ben de de HP 15-bw 0028nt modeli vardı. A12 CPU+R7GPU ve Radeon 530 gpu' lu olan modeli.
CS GO' da en düşük ayarlarda (entegreyi devre dışı bırakınca harici de devre dışı kalıyor) geçişli grafikler de yüksek performanslı 530 seçili olduğu halde 30 un üzerini zor görüyor ve sürekli drop yiyordum. Sonra ise daha alalı 3 ay olan o laptop'u sinirlenip parçaladım kafam rahatladı. Bir süre sonra insanı çıldırtıyor ürün. Paranın karşılığının 10 da 1 ini ya karşılıyor ya karşılayamıyor satsan alıcısı yok şartel attı parçaladım.
Bende 30 fps nin yukarısına çıkıyor da cs de ama geçişli grafiklerden yüksek performansa alsam bile bildiğiniz 80 fps alırken düşüyor 50 ye başka oyunlarda da denedim sonuç aynı maalesef ki yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi AMD nın sitesinden denedim bu sefer driver r7 m340 olarak gösteriyor cidden garip.

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim fakat kendi sitesinden indirince driver R7 m340 olarak gözüküyor böylede bir sıkıntısı var.

Bende 30 fps nin yukarısına çıkıyor da cs de ama geçişli grafiklerden yüksek performansa alsam bile bildiğiniz 80 fps alırken düşüyor 50 ye başka oyunlarda da denedim sonuç aynı maalesef ki yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi AMD nın sitesinden denedim bu sefer driver r7 m340 olarak gösteriyor cidden garip.
Aynen il stok sürücülerle 530 GPU HP'nin kendi sitesindeki sürücüler ile 535DX amd'nin kendi sitesindeki sürücülerle R7 M340 oluyor. HP ile de görüştüm bizimle alakalı değil demişlerdi.

dolandırıldıkmı beyler? bendede aynı sorun var 2 aay oldu alalı, ama hiç harici ekran kartının çalıştığını görmedim:) radeon 535 dx yüklü bende 16 gb ram var 4 gb ekran kartı ama 10 yıl önce kullandığım masaüstü pc daha sağlamdı ya la :D

Bu forumda laptopla alakalı açılan 2 konudan 1'i AMD ile alakalı. İade etme şansınız varsa iade edip Nvidia MX150 veya GTX 1050 ekran kartlı modellere yönelin. 2000 TL bütçe var ise 940MX alınabilir. O bile Radeon 530'dan daha performanslı ve sorunsuz.

Son düzenleme:
Ayni laptop bende de var amd nin kendi driverinden guncelledim r7m340 oldu hp den yuklenince 535dx oluyor cs go da hicbir sorun yoktu en dusukte 50 70 fps arasi oynuyordum lowda simdi 30 40 fps arasi donup duruyorum hp bw 0028nt modeli dungeceden beri sıkıntıda tekrar radeon 530 nasil yapabilirim ?
dolandırıldıkmı beyler? bendede aynı sorun var 2 aay oldu alalı, ama hiç harici ekran kartının çalıştığını görmedim:) radeon 535 dx yüklü bende 16 gb ram var 4 gb ekran kartı ama 10 yıl önce kullandığım masaüstü pc daha sağlamdı ya la :D

Son düzenleme:
Benim PC de 2. ekran kartı AMD Radeon R5 M320 bu ekran kartının çalıştığını hiç görmedim ne yapsam çalışmadı bir türlü geçiş yapmadı. Alalı 4 yıl oldu oyunlarda hep düşük FPS alıyordum ama sistemler hakkında yeni yeni bilgim olduğu için zamanında değiştirme gibi bir müdahalede bulunamadım. Ayrıca AMD A6 7310 işlemci ile R4 ekran kartı darboğaz yapıyor. Oyunlarda FPS in düşük olması yetmezmiş gibi birde çok fazla takılmalar oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı