AMD Radeon HD 6570 Catalyst vs. Crimson Edition beta

lProfessoRl

Hectopat
Windows 8.1 için bu ekran kartının hep Catalyst versiyonunu kuruyordum fakat şimdi format attım bilgisayara, Crimson beta olduğu için sorun çıkarır mı diye hep tereddütteydim. En son 2016 da çıkmış gördüğünüz gibi. Sorun olsaydı şimdiye düzeltilmez miydi? İndirmeli miyim? Şimdi Chrome kurarken bildiğiniz üzere eski versiyonlarından birini otomatik olarak kurdu. Catalyst veya Crimson kurmadan önce otomatik kurulu olan sürücüyü kaldıran program var mı? Yoksa direkt üzerine mi kurayım? Hep üzerine kuruyordum kendisi silip yenisini kuruyor diye. Bir danışayım dedim doğrusu nedir?

16233597211079091465205496220140.jpg

Crimson kurmanı öneririm. Sorun çıkaracağını sanmıyorum. Ha bir ihtimal sorun çıkardı diyelim, DDU yazılımını kullanıp sürücüyü kaldırırsın ve Catalyst'i kurarsın. Zor bir işlem değil.

Sorun olsaydı şimdiye düzeltilmez miydi?
Detaylı olarak araştırmadım. Benim fikrimce, o dönemde beta sürücü çıktıktan hemen sonra ekran kartına yönelik sürücü desteği kesildiği bir daha geriye bakmadıklarını düşünüyorum. Tabii bu benim kendi fikrim, bu şekilde olmamış olabilir de.

İndirmeli miyim?
İndirip denemelisin yazımın en başında belirttiğim gibi. Sorun çıkarsa da DDU var.

Şimdi Chrome kurarken bildiğiniz üzere eski versiyonlarından birini otomatik olarak kurdu. Catalyst veya Crimson kurmadan önce otomatik kurulu olan sürücüyü kaldıran program var mı? Yoksa direkt üzerine mi kurayım?
Windows Update ile kurulmuştur büyük ihtimalle. DDU yazılımı ile düzgün bir şekilde kaldırabilirsin. Fakat zaten sisteme kurulan ilk ekran kartı sürücüsü olduğu için bir şey olacağını sanmıyorum, yeni sürücüyü direkt mevcut sürücünün üstüne kurabilirsin.

Hep üzerine kuruyordum kendisi silip yenisini kuruyor diye. Bir danışayım dedim doğrusu nedir?
İster eskiyi kaldırıp yeniyi kur, ister eskiyi kaldırmadan direkt üzerine kur. Bazen bu sürücü güncellemelerinden sonra sorun çıkmasının sebebi eski sürücünün kalıntıları olabiliyor. Bu senin dediğin "kendisi silip yenisini kuruyor" olayı eğer eski sürücüye dair bir kalıntı bırakmıyorsa, DDU programının etkisi gibi olacaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı