Amd Radeon R5 M430 Performans Sorunu

FearLeSS6034

Hectopat
Merhaba. Bundan yaklaşık 2 hafta önce ekran kartımin kullanılmadığına dair bir forum açmıştım ve o sorunu çözmeyi başardım ancak FPS sorunum hala devam etmekteydi. Bugün fark ettim ki 3D bir oyun olan LoL'e girdiğimde oyunda olmama rağmen bilgisayar ekran kartını normalde kullanıyormuş gibi %20 - %30 seviyeleri arasında kullanıyor ve bu da benim ekran kartımin verdiği FPS'si düşürüyor. 120 -130 FPS gibi rakamlardan 30-25 FPS gibi rakamlara düştü. Bundan 2 ay önce bilgisayarımı fabrika sürümüne geri almıştım ve o zamandan beri olmakta. İlk sıfırladığımda "Windows 10 Etkinleştirilmedi" tarzında bir mesaj ekranın sağ altında bulunmaktaydı. Sizce bu donanımsal bir sorun mu,sistemim darboğaz mı yapıyor yoksa standart bir yazılımsal sorun mu?Sistemim bunca zaman ekran kartını besleyebildi şuanda bir sorun olacağını sanmıyorum.

• İntel i3 6006U 2GHz
  • 1TB Toshiba
  • 12GB
  • AMD Radeon R5 M430 2GB
  • Windows 10 Home

Şu anda Windows sıkıntısız çalışmakta.

Artık Radeon kullanan kullanıcı sayısı az olduğu için sorununuza çözüm bulacak kişi sayısı da azaldı. Benim bir arkadaşım vardı böyle işlerle uğraşan ona söylerim konuyu bulabilirse yardımcı olmayı dener.

Ben bir zamanlar windows 7 ye dönerek sorunu çözmüştüm,windows 10 a geri döndüm tekrar aynı sorunlar başladı. Denemekten zarar gelmez windows 7 yükleyip deneyin ve size önerim 120 gb da olsa ssd alın gerçekten bilgisayarım çok rahatladı.

Teşekkürler yardımınız için.Benimde bir tanıdığım var ve o da Windows 10 dan dönmem gerektiğini, 7 yüklersem bilgisayarın rahatlayacağını söyledi. Ama işte sorunum bilgisayarımı fabrika ayarlarına sıfırlamaya çalışırken oldu. Ben şöyle düşünüyorum ki zaten öyle oldu. Sıfırlama %20 gibiyken bilgisayar şöyle dedi " Bütün dosyaları silemedik " tarzı birşey söyledi ve bende şaşırdım.Sanırsam sıfırlamadan önceki birçok dosya hala bilgisayarda ve bu da bilgisayarı zorluyor. Bende birkaç gündür format attırmak için tanıdık birini arıyorum. Eğer öyle düzelmezse Windows 7 ye geçeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…