AMD Radeon R5 VRAM Sorunu

Sybrus

Hectopat
Yer
Artvin Hopa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sorunum tam olarak şudur;

1-)En basitinden notebookun üzerinde yazan R5 2 GB ekran kartı diyelim ki 1 GB olarak sadece VRAM kullanyor.
Dersiniz ki paylaşılanlardan gerekli oldugunda otomatik olarak alır kesinlikle öyle bir şey yok 2. ekran kartı hiçbir şekilde devreye girmiyor.
2-)BIOS ayarları kapalı erişim dışı ordan da sunulan VRAM arttırmak imkansız.
3-)Shadow of Mordor adlı oyuna girdiğimde sağ alt köşede ekran kartı 1011 MB yazıyor. Aslında radeon settings girdiğim zaman 2 ekran kartı tanımlı olarak mevcut bağlı olan benim kendi orjinal ekran kartım. Eksiksiz köprüsüz ancak varsayılan ekran kartı 1024 gözüken deviri çok düşük olan Point Blank'i bile 30 FPS'de oynatan bir sorun. İlk PC geldiğinde Leageu of Legends adlı oyunu 90-110 FPS arası oynuyordum şimdi ise Team Fightlerde 20 FPS şansım varsa 25 FPS.
  • Micro Chipset Güncelledim.
  • Driverları silip yeniden yükledim.
  • Radeon Settings özel kurulum özel kaldırım yapıldı.
  • Registery Temizlendi Temizlendikten Sonra driverlar kuruldu.
  • Advanced System Care ile azda olsa Ram kullanımı azaltıldı ekran kartına yük azaltıldı.
  • CMD'den ekran kartı varsayılan komutları denendi.
  • BIOS denendi erişim engeli.
  • BIOS güncellemesi yapıldı.
Sorun sadece oyun olarak göz önüne alınmamalı render sürem kartvizit renderim 4 saatten 29 saate çıktı.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Adsız.png
2.png
asda.png
das.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı