AMD Radeon R7 M260 Isınma Sorunu

Anıl Ateş

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2015
Mesajlar
39
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar laptobum 3-4 aylık ancak aldığım ilk günden bu yana her oyunda gpu değerleri 80-90 arasında oldu. Her şeyi yapmama rağmen bir türlü düşüremedim. Resimde de gözüktüğü gibi oyunu alta alınca ısı bir anda düşüyor ve bilgisayar hızlanıyor. Ama oyuna girince 5 dakika içinde 90 derece oluyor. Fanının temizliğini yapıyorum termal macununda ömrünün tükendiğini düşünmüyorum ne yapabilirim?
Adsız.png
 
Anlamadığım bir kısım neden C.Clock ile M.Clock değerleri +900 seviyelerinde ? Onları ya sıfırlayın yada +150, +100 seviyelerine çekin.
 
Merhaba,
Keşke laptobun marka modelinide yazsaydın. Laptopun yetersiz hava alıyor olabilir veya bir tasarım hatası olabilir: Casper / Vestel / HP Pavillion larda bu sorun var mesela. Bende de böyle bir sorun vardı (Eski bir HP notebook TX2 , AMD işlemci ve ekran kartı) Ben değişik bir yöntemle ısıyı 85-90 dereceden 65-70 derece arasına çekebildim.

Notebookun marka modelini bekliyoruz :) :kahve:
 
Merhaba,

İnternette gördüğüm kadarı ile tek ısı borusu üzerinde hem işlemciyi hemde ekran kartını soğutmaya çalışıyor. Laptopu alıp içerisindeki fanı güzelce temizlemenizi ve termal macunlarını güzelce temizleyip bilindik bir marka termal macun ile yenilemenizi tavsiye ederim. Zalman / Coolermaster / Thermaltake ilk aklıma gelenler, ben Zalman ZM-STG2 kullanıyorum; biraz kullanması zor çünkü biraz yoğun kıvamlı ama işini çok iyi yapıyor. Ondan sonra tekrar bir test edin bence.

Umarım sorununuz çözülür.

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı