AMD Radeon R9 285 Sisteme İşlemci Önerisi

yusuf551

Hectopat
Katılım
13 Ocak 2014
Mesajlar
157
Yer
İzmit
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, yaklaşık olarak 3 sene önce bir sistem toplamıştım Vatan Bilgisayar'dan. Bilgisayarımın işlemcisi AMD FX 6300, ekran kartım ise AMD Radeon R9 285, RAM ise GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram ve Anakart'ım ise ASUS M5A78L-M LX ben bu sistemime yeni işlemci almak istiyorum. Acaba işlemci olarak "Darboğaz yapmayacak olan" hangi işlemciyi bana önerirsiniz? Bütçe olarak 500 ve 700 civarında olabilirse çok iyi olur. Şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Ölü sokete yatırım yapmayın. İşlemciniz zaten ekran kartınızı besleyebilecek seviyede.
Bilgisayarımı ilk aldığımda sistemimi buraya yazmıştım konu olarak. İşlemcinin darboğaza sebep olduğunu söylemişlerdi bana o gün pek dikkate almamıştım yazanları çünkü bilgisayarım iyi derecede çalışıyordu bütün oyunları vs. açıyordu çok iyiydi ama bu aralar bana sıkıntı yaşatmaya başladı darboğazı şu günlerde anlıyorum.
 
Bunun sebebinin işlemci olduğunu nereden biliyorsunuz?

Sağlıklı bir çözüm istiyorsanız MSI Afterburner’ı indirip oyun içi değerlerinizi paylaşın. Gerekli rehber Technopat’ın sitesinde mevcut.
Bakınız eskiden açtığım başlıkta yorumlar genellikle darboğaz olur şeklinde AMD FX 6300 R9 285 Sistem
 
İşlemciyi değiştirmek istiyorsanız baştan belirtmemde fayda var. FX sistemler artık tarih oldu ve bu sisteme yatırım yapmak mantıksızlıktır. Onun yerine bütçeniz kısıtlı ise Ryzen 3 bazlı bir sistem hazırlayabilirsiniz. Hem performans konusunda hemde güç tüketimi konusunda gözle görülür bir fark elde etmiş olursunuz.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı