AMD Radeon RX 590 Resmen Duyuruldu

Merakla beklenen RX 590, AMD tarafından duyuruldu.

Kartın temel GPU frekansı 1469 MHz, maksimum frekansı ise 1545 MHz olarak belirlenmiş. GPU, 2304 çekirdek barındırıyor ve 12nm FinFet teknolojisi ile üretilmiş. Belleklerin veri yolu 256-bit ve belleğin boyutu 8GB. Kart, serinin önceki kartlarında olduğu gibi GDDR5 bellekler kullanmakta. Kartın 2 adet görüntü çıkışı bulunuyor. Bunlar, HDMİ ve DisplayPort olarak belirlenmiş. HDMİ Portu 1.4 standardında 4K 60Hz görüntü verebilmekte. DisplayPort 1.4 standardın da çalışıyor ve HDR destekli. Bir önceki kartlarda bulunan DVI girişinin bu kartta kaldırıldığını görüyoruz.

Performans kısmında ise RX 480'e oranla 15-25 FPS arasında bir performans artışı vaat ediyor. Kartın çıkış fiyatı 280 dolar.

RX 590.JPG

590.JPG

Kaynaklar;

Radeon RX 590 Graphics | AMD

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Detaylı testler için:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Yanında ek oyun vermesi güzel olmuş güzel fırsat bence.
These would include Devil May Cry, The Division 2 and Resident Evil 2. All of these games are $60 US each and offer spectacular value to the graphics card. The bundle will be available through selected eTailers and hold a value of $180 US.
Ve ek olarak hala güç tüketimini düzeltememiş rakibine göre maalesef. Bu kart 175 W güç tüketimine sahip. En azından güç tüketimini düzeltir diye umuyordum artan performansın yanında.

Kartın özel tasarımlı modellerinin 1680 MHz hızına kadar çıktığı belirtilmiş. Asus ROG Strix gibi modellerdeki OC Mode benzeri ayarlarla RX 580'e göre ciddi bir frekans ve performans artışı gözlenecektir.

Bence sırf ''KAĞIT ÜZERİNDE'' Nvidia'ya rakip olsun diye çıkarılacak bir kart olacak...
Aynı düşünüyorum. "Adamlar RTX yapmış bizde RX 590 yapalım da ezilmeyelim" amacıyla yapılmış bir kart. Şahsen ben GTX 1070 rakip olur diye bekliyordum ama GTX 1060 ile GTX 1070 arası bir kart olmuş. AMD işlemcideki atağı bir de kartlarda yapabilse ne güzel olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı