AMD Radeon RX 6800/XT Ray Tracing Performansı

zadnxcom

Hectopat
Evet, başlıkta da olduğu gibi kartlar ilk çıktığındaki benchmarklarda saf performansda iyiydiler ama ray tracing performansları NVIDIA kartlara (RTX 3090/80) göre geride kalıyorlardı. Fakat yeni videolarda (Özellikle bu video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
) ray traycingde RTX 3000 serisine bayağı yakın kartlar. Yani bunun sebebi yeni gelen 20.11.2 driverı mı? Acaba önceki driverlar bu kartları desteklemediğinden mi böyle düşüktü performanslar merak ettim. Aydınlatabilirseniz sevinirim.

Yalnız WD Legion çok fena sistem istiyor adam 2K'da bile 3090 ile RT Max 60 FPS görememiş.
Biz 2070S ile 1080P'de RT ile oynamaya çalışıyoruz :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
Optimizasyon :( Cyberpunk 2077 1080P için 2060 istiyor mesela.

Bence 2060S ile Max ayarlarda RT açıkken 60 FPS alınır.

Evet, başlıkta da olduğu gibi kartlar ilk çıktığındaki Benchmark'larda saf performansta iyiydiler ama Ray Tracing performansları NVIDIA kartlara (RTX 3090/80) göre geride kalıyorlardı. Fakat yeni videolarda (özellikle bu video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
) Ray Traycing'de RTX 3000 serisine bayağı yakın kartlar. Yani bunun sebebi yeni gelen 20.11.2 driverı mı? Acaba önceki driverlar bu kartları desteklemediğinden mi böyle düşüktü performanslar merak ettim. Aydınlatabilirseniz sevinirim.

Ve şayet bu değerler eğer gerçek ise her şey tamamen oturduğu zaman bile bu ortalamanın üzerine çıkamazsa AMD ekran kartı tarafında bir fırın daha ekmek yemeli maalesef DLSS varken çok çok zor rakibinin önüne geçmeleri kendi tanıttıkları DLSS benzeri olay tam nasıl olur bilemiyorum ama bu sene de sanırım kazanan NVIDIA gibi duruyor.

Bence 2060S ile Max ayarlarda RT açıkken 60 FPS alınır.

Ve şayet bu değerler eğer gerçek ise her şey tamamen oturduğu zaman bile bu ortalamanın üzerine çıkamazsa AMD ekran kartı tarafında bir fırın daha ekmek yemeli maalesef DLSS varken çok çok zor rakibinin önüne geçmeleri kendi tanıttıkları DLSS benzeri olay tam nasıl olur bilemiyorum ama bu sene de sanırım kazanan NVIDIA gibi duruyor.

Yani NVIDIA AMD'den kat ve kat daha büyük bir firma AMD'yi tebrik etmek lazım.
Yani genel olarak olay oyun optimizasyonu gibi. Optimize olmamış oyunlar doğal olarak kötü performans sergiliyor RX 6800 ve 6800 XT'de.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı