Selamlar arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba,
Yakın bir zamanda giriş seviyesi bir ekran kartı almayı planlıyorum. Artık emektar RX 580'i kenara koyma vakti geldi.
Alacağım yeni ekran kartı ile oyunları en kötü orta ayarlarda akıcı FPS değerleri ile oynamak istiyorum. Bu oyunlara örnek vermek gerekirse; Microsoft Flight Simulator 2020/2024, AC Shadows, God of War serisi, Ready or Not, GTA 5, Alan Wake II gibi gibi...
Yani anlayacağınız ekran kartını yoran yeni nesil oyunlar oynuyorum. Bu oyunları şu anki ekran kartım ile oynayamamak can sıkıcı hale geldi ve ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Aklımda iki tane ekran kartı var.
Bunlardan bir tanesi: AMD Radeon RX 7600, diğeri ise NVIDIA RTX 4060.
Fiyat avantajından ötürü RX 7600 serisine daha yakınım ama RT performansından ötürü de RTX 4060 almak istiyorum lakin başta da dediğim üzere fiyat avantajı konusunda AMD RX 7600 gerçekten çok avantajlı. Bu yüzden aklıma oturttuğum ekran kartı RX 7600. sizler önerir misiniz? 10.000 TL civarında alınabilecek en güzel ekran kartlarından birimidir?
Not: Alacağım ekran kartının ömürlük olmasına gerek yok ki bu bütçedeki bir ekran kartının beni asla ömür boyu götürmeyeceği kesin. 2-3 yıl idare etse beni yeterli.
Bence RX 7600 F/P oranında daha mantıklı AFMF gibi yazılım da gayet başarılı.
B580 de düşünebilirsiniz.
Bence RX 7600 F/P oranında daha mantıklı AFMF gibi yazılım da gayet başarılı.
B580 de düşünebilirsiniz.
Sağlam 550 watt yetiyor ama ileri dönük olsun diye daha fazlasını tercih edebilirsiniz.
PSU için bütçeniz nedir? Elinizde bulunuyor mu?
GameGaraj'dan aldığım kasayla birlikte gelen 550W 80+ Bronze PSU bulunuyor.
Marka modeli nedir? 80+ varsa zaten besler yüksek ihtimalle.
GameGaraj GP-550.
Evet sisteme yeterli olur. Ama belirtmek isterim ki korumaları hakkında sıfır bilgi var yani Allah'a emanet gibi geldi biraz. Şu ana kadar yakan eden olmamış sanırım
Şimdi birkaç bilgi buldum. GameGaraj aigo ürünlerini kullanıyormuş.
Aigo GP550
Merhaba arkadaşlar bu güç kaynağı gamegaraj sistemlerinde kullanılan güç kaynağı ingilizce herhangi bir inceleme bulamadım asya marketinde ünlü olmasından herhalde neyse nasıldır sistem emanet edilir mi ? gamegaraja dün yazdığım mail sonrasında özellikleri olarak bunları attılar ve güvenilir...forum.donanimarsivi.com
Sözde buradaki PSU özellikleri GameGaraj GP550 ile aynı olması lazım yani. Korumalar tatmin eder kalitesiz denemez kaliteli de denemez.
Eh patlamadığı sürece çok bir sorun yok diyebiliriz. Patlayacağını da çok düşünmüyorum açıkçası. 2 yıldan daha uzun süredir kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntısını şu ana kadar görmedim. Açıkçası sağlam olduğunu düşünüyorum -tabii üst düzey markalar kadar olmasa da-.