AMD Radeon RX 7600 vs NVIDIA RTX 4060

Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba,

Yakın bir zamanda giriş seviyesi bir ekran kartı almayı planlıyorum. Artık emektar RX 580'i kenara koyma vakti geldi.

Alacağım yeni ekran kartı ile oyunları en kötü orta ayarlarda akıcı FPS değerleri ile oynamak istiyorum. Bu oyunlara örnek vermek gerekirse; Microsoft Flight Simulator 2020/2024, AC Shadows, God of War serisi, Ready or Not, GTA 5, Alan Wake II gibi gibi...

Yani anlayacağınız ekran kartını yoran yeni nesil oyunlar oynuyorum. Bu oyunları şu anki ekran kartım ile oynayamamak can sıkıcı hale geldi ve ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Aklımda iki tane ekran kartı var.
Bunlardan bir tanesi: AMD Radeon RX 7600, diğeri ise NVIDIA RTX 4060.

Fiyat avantajından ötürü RX 7600 serisine daha yakınım ama RT performansından ötürü de RTX 4060 almak istiyorum lakin başta da dediğim üzere fiyat avantajı konusunda AMD RX 7600 gerçekten çok avantajlı. Bu yüzden aklıma oturttuğum ekran kartı RX 7600. sizler önerir misiniz? 10.000 TL civarında alınabilecek en güzel ekran kartlarından birimidir?

Not: Alacağım ekran kartının ömürlük olmasına gerek yok ki bu bütçedeki bir ekran kartının beni asla ömür boyu götürmeyeceği kesin. 2-3 yıl idare etse beni yeterli.

Sistemim:
-RX 580
-Ryzen 5 5600
-2x8 16GB 3200 Mhz RAM
-550W PSU

Selamlar arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba,

Yakın bir zamanda giriş seviyesi bir ekran kartı almayı planlıyorum. Artık emektar RX 580'i kenara koyma vakti geldi.

Alacağım yeni ekran kartı ile oyunları en kötü orta ayarlarda akıcı FPS değerleri ile oynamak istiyorum. Bu oyunlara örnek vermek gerekirse; Microsoft Flight Simulator 2020/2024, AC Shadows, God of War serisi, Ready or Not, GTA 5, Alan Wake II gibi gibi...

Yani anlayacağınız ekran kartını yoran yeni nesil oyunlar oynuyorum. Bu oyunları şu anki ekran kartım ile oynayamamak can sıkıcı hale geldi ve ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Aklımda iki tane ekran kartı var.
Bunlardan bir tanesi: AMD Radeon RX 7600, diğeri ise NVIDIA RTX 4060.

Fiyat avantajından ötürü RX 7600 serisine daha yakınım ama RT performansından ötürü de RTX 4060 almak istiyorum lakin başta da dediğim üzere fiyat avantajı konusunda AMD RX 7600 gerçekten çok avantajlı. Bu yüzden aklıma oturttuğum ekran kartı RX 7600. sizler önerir misiniz? 10.000 TL civarında alınabilecek en güzel ekran kartlarından birimidir?

Not: Alacağım ekran kartının ömürlük olmasına gerek yok ki bu bütçedeki bir ekran kartının beni asla ömür boyu götürmeyeceği kesin. 2-3 yıl idare etse beni yeterli.

Bence RX 7600 F/P oranında daha mantıklı AFMF gibi yazılım da gayet başarılı.

B580 de düşünebilirsiniz.

Bence RX 7600 F/P oranında daha mantıklı AFMF gibi yazılım da gayet başarılı.

B580 de düşünebilirsiniz.

Sağlam 550 watt yetiyor ama ileri dönük olsun diye daha fazlasını tercih edebilirsiniz.

PSU için bütçeniz nedir? Elinizde bulunuyor mu?

GameGaraj GP-550.

Evet sisteme yeterli olur. Ama belirtmek isterim ki korumaları hakkında sıfır bilgi var yani Allah'a emanet gibi geldi biraz. Şu ana kadar yakan eden olmamış sanırım:)

Şimdi birkaç bilgi buldum. GameGaraj aigo ürünlerini kullanıyormuş.

Sözde buradaki PSU özellikleri GameGaraj GP550 ile aynı olması lazım yani. Korumalar tatmin eder kalitesiz denemez kaliteli de denemez.

Evet sisteme yeterli olur. Ama belirtmek isterim ki korumaları hakkında sıfır bilgi var yani Allah'a emanet gibi geldi biraz. Şu ana kadar yakan eden olmamış sanırım:)

Şimdi birkaç bilgi buldum. GameGaraj aigo ürünlerini kullanıyormuş.

Sözde buradaki PSU özellikleri GameGaraj GP550 ile aynı olması lazım yani. Korumalar tatmin eder kalitesiz denemez kaliteli de denemez.

Eh patlamadığı sürece çok bir sorun yok diyebiliriz. Patlayacağını da çok düşünmüyorum açıkçası. 2 yıldan daha uzun süredir kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntısını şuana kadar görmedim. Açıkçası sağlam olduğunu düşünüyorum -tabii üst düzey markalar kadar olmasa da-.

Eh patlamadığı sürece çok bir sorun yok diyebiliriz. Patlayacağını da çok düşünmüyorum açıkçası. 2 yıldan daha uzun süredir kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntısını şu ana kadar görmedim. Açıkçası sağlam olduğunu düşünüyorum -tabii üst düzey markalar kadar olmasa da-.

Hiçbir PSU kolay kolay patlamaz zaten hocam onlar biraz efsane gibi bir şey. RX 7600 de mı karar kıldınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı