AMD Radeon RX 8000 Ekran Kartları Sürücülerde Gün Yüzüne Çıktı

Intel Arc ekran kartları 1 sende AMD'nin yaptığı her şeyi yapabiliyor ama NVIDIA gerçekten rakipsiz

Tabii ki yapabilecek. Yeni girdi piyasaya. Sorunları var onun da.

Adamlar 2023 yılında çağa ve rakibine ayak uyduran ekran kartı çıkarması gerek zaten.

Şimdi biz araba ürettik diyoruz gidip de LPG'li araç üretmiyoruz sonuçta. Elektrikli araba üretiyoruz ki çağı ve durumu yakalamak için.

Şunu da söyleyeyim Intel AMD'yi ileride elbet geçebilir.

AMD'de vizyon yok veya iyi yönetilemiyor Radeon. Hep geriden geliyor. Rakibi ekran kartında iyi ise AMD'de işlemci tarafında iyi.

Intel tekel bir firma olsaydı acaba şu an nasıl bir işlemci kullanıyor olurdun sor kendine.

Bazen dar açıdan bakmamak lazım. Sen sadece kullanıyor olabilirsin işlemciyi ama iyi bilen birisi bunları yemez.

Aha mesajlarının altında bunu fark etmişsindir.

Sizler sadece "kanka sen hangi işlemciyi kullanıyorsun'' sorusuna "kanka ben Intel kullanıyorum ya en iyisi o biliyor musun? Nedenini sorma sen Intel al Intel" diyenlersiniz.

Bilgili insanların karşısında boğulursunuz.

4060 gibi giriş seviyesi kartlarda zaten doğru düzgün RTX kullanamayacaksan gidip o fiyata 4060 vesaire almak çok mantıksız onun yerine aynı fiyata daha çok FPS veren 2. el bir NVIDIA veya 0 bir AMD kart daha mantıklı.

2. El piyasası ucuz hocam zaten. RT ile işi olmayan gidip en az 5K kâr ile 2. El kart alsa cebine fayda. Tabii teknoloji gereği yenilik istiyor kullanıcılar. DLSS 3 gibi vs.

AMD işlemci tarafında tek sorun PBO açıkken bilgisayar ilk açıldığında kasıyor her zaman değil. Haricen bir sorun kalmadı. Geç açılma süresinde BIOS üzerinden yapılan bir ayarla 10 ila 15 sn. kadar oluyor. Ekran kartı konusunda yorum yapamam deneyimim yok. Intel işlemciler alt modelde serin çalışıyor diyenler var ama ben sadece kısmı karşılaştırmayı mantıklı bulmuyorum. 14. nesilde Intel'de üstüne 200 MHz koymuş gibi görünsede kime ne faydası var. Şahsi fikrim son kullanıcı tarafında biraz yükselen fiyatlara karşı bir boykot uygulanmalı. Her çıkan modeli 50 100 dolar artırarak çıkarıyorlar. Sonra biraz düşürüyorlar. Anakart fiyatları işlemciyi 4E katladı PSU'lar uçtu gitti. Bence eleştirilen konu fiyatlar olmalı. En iyi 4090 MSRP fiyatı 1600 dolar iken 3200 dolardan aşağı yurt dışında fiyat görmedim ki Türkiye'de daha fazla. Herkese iyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı