AMD Radeon Software üzerinden yapılan GPU hız aşırtması ne kadar etkili olur?

298784

Kilopat
RAM
Team T-Force Vulcan Tuf Gaming Alliance 16GB (2X8GB) 3200MHZ CL16 DDR4
Ekran kartı
XFX SWFT 210 RX 6600
Anakart
B450M S2H V2
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600
RX 6600 kullanıyorum ve bazı oyunlarda gerçekten 5-10 FPS'e ihtiyacım oluyor. Software üzerinden GPU hız aşırtma seçeneğini aktif edersem sizce ekran kartını zorlayan oyunlarda ne kadar etki eder?

RX 6600 kullanıyorum ve bazı oyunlarda gerçekten 5-10 FPS'e ihtiyacım oluyor. Software üzerinden GPU hız aşırtma seçeneğini aktif edersem sizce ekran kartını zorlayan oyunlarda ne kadar etki eder?
Manuel olarak ayarlarsan %10'a kadar FPS artışı alabilirsin.

Hangisine ne kadar vereceğimi falan bilmiyorum birde çok fazla zorlamak istemiyorum. FPS değerlerim gayet yeterli benim için zaten ama 5-10 FPS arttıracak kadar işime yarasa yeter yani. Anlatmaya çalıştığım o.
Fazla versen dahi problem yaşamazsın ki en kötü oyunun crashlenir. Frekans ayarlarını böyle yap 2350-2650 voltajı en sonra bırak.

1676042113694.png

2650 olanı düşürmen lazım.
Deneyeceğim teşekkürler.

Fazla versen dahi problem yaşamazsın ki en kötü oyunun crashlenir. Frekans ayarlarını böyle yap 2350-2650 voltajı en sonra bırak.

Eki Görüntüle 1663669
Hiç etki etmedi bence bir sıkıntı var.

@deadfellow Ben yanlışlıkla RDR2 içina ayrı profil oluşturmuşum o yüzden yaptığım GPU ayarı RDR2'de çalışmamış. Şimdi denediğimde sanki FPS artışı yakaladım gibi ama kestiremiyorum. 2-3 saattir böyle oynuyorum oyunu herhangi bir sıkıntı yaşamadım o yüzden sanırım stabil şu an.

Son düzenleme:
5-10 FPS'ye tam olarak ne için ihtiyacınız var? Amaç monitörün tazeleme hızına yetişmesiyse hız aşırtma elde edebileceği maksimum FPS'yi artırır, her zaman stabiliteyi sağlamaz. Bunun yerine gölge veya çim gibi grafiklerin kalitesini düşürmek stabilite ve FPS artışı için daha yararlı olur. Hatta işlemcinin üzerine düşen yükü de rahatlatır kimi oyunda. Ancak amaç mesela 60 Hz bir monitörde, 120 FPS alınan bir yerde 125'e çıkmaksa kesinlikle gereksiz olduğunu söyleyebilirim.

5-10 FPS'ye tam olarak ne için ihtiyacınız var? Amaç monitörün tazeleme hızına yetişmesiyse hız aşırtma elde edebileceği maksimum FPS'yi artırır, her zaman stabiliteyi sağlamaz. Bunun yerine gölge veya çim gibi grafiklerin kalitesini düşürmek stabilite ve FPS artışı için daha yararlı olur. Hatta işlemcinin üzerine düşen yükü de rahatlatır kimi oyunda. Ancak amaç mesela 60 Hz bir monitörde, 120 FPS alınan bir yerde 125'e çıkmaksa kesinlikle gereksiz olduğunu söyleyebilirim.
Hocam zaten oyunda en iyi kaliteyle en iyi performansı alabileceğim ayarlarda oynuyorum ne yüksek ne düşük ne orta. Ama nedense bazı yerlerde oyun 60 FPS'e kadar düşüş oluyor. Monitörüm 75 Hz olduğu ve vSync açık olduğu için 75 FPS altına düşünce oyun akıcılığını kaybediyor. 5-10 FPS bu konuda gerçekten bana yardımcı oluyor. Ben oyunun genel bir problemi olduğunu düşünüyorum çünkü videolarını izlediğim insanlarda benim FPS düşüşü yaşadığım yerlerde 10-15 FPS'e kadar düşüş yaşıyor. Ben bu düşüşü elimden geldiğince önlemek için 5-10 FPS'e gerçekten ihtiyacım var.

Hocam zaten oyunda en iyi kaliteyle en iyi performansı alabileceğim ayarlarda oynuyorum ne yüksek ne düşük ne orta. Ama nedense bazı yerlerde oyun 60 FPS'e kadar düşüş oluyor. Monitörüm 75 Hz olduğu ve vSync açık olduğu için 75 FPS altına düşünce oyun akıcılığını kaybediyor. 5-10 FPS bu konuda gerçekten bana yardımcı oluyor. Ben oyunun genel bir problemi olduğunu düşünüyorum çünkü videolarını izlediğim insanlarda benim FPS düşüşü yaşadığım yerlerde 10-15 FPS'e kadar düşüş yaşıyor. Ben bu düşüşü elimden geldiğince önlemek için 5-10 FPS'e gerçekten ihtiyacım var.
Amacını şimdi daha net anladım. Başka bir konuda da yazığım gibi, overclock, erişebileceği en yüksek FPS'yi yani performansı artırır ama her zaman stabiliteyi sağlamaz. Zaten stabiliteden dolayı en iyi overclock ayarını bulmak ciddi bir uğraştır. Senin için yararlı olan ise stabilite. Bunun yerine dediğim gibi bazı ayarları kısmak, gerekirse FSR açmak daha mantıklı. Bu arada, hangi oyunda bu sorunu yaşıyorsun?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı