Öncelikle AMD Radeon Adrenalin Edition'u indirdikten sonra oyunlarda genel olarak bir FPS düşüşü yaşadım normalde sabit 60 FPS oynadığım bir oyunu bile 25 FPS de oynamaya başladım fakat 2-3 defa restart atınca bilgisayara geri 60 FPS oluyordu son dönemlerde AMD Radeon Adrenalin Edition güncelleme yapmaya çalıştı fakat bilgisayarımda hata oluşturdu ve genel olarak bilgisayar aşırı bir yavaşladı. Ardından belki düzelir umudu ile AMD Radeon Software Pro'yu indirdim bu sefer yavaşlama devam etti kökten kurtulmak adına bende programı sildim ardından bilgisayar tam anlamıyla tost makinesine döndü, görselde belirttiğim gibi CS:GO'yu açmaya çalıştığımda böyle bir hata veriyor. Format atsam düzelir mi?
Öncelikle DDU indirin, bilgisayarı güvenli modda açarak ekran kartı sürücülerini komple bilgisayardan silin. Ayrıca DDU açtığınızda Windows uptade'in otomatik güncelleştirme indirmesini DDU üzerinden kapatın. Silme işlemi bitince bilgisayarı normal modda yeniden başlatın ve Amdnin en güncel sürümü olan 22.11.2 yi kurun.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Linkteki 22.5.1 olan WHQL sürücüyü kurup deneyin. Sürücü olmadan çalışmaz. Dahili olanın da çalışması lazım. Diğeri de AMD olduğu için başka sürücü kurmaya gerek yok.
Hemen format atmaya gerek yok. Öncelikle Windows'un ekran kartını otomotik olarak driver yüklemesini engelleyin ardından farklı bir WHQL sürücü indirip PC'yi gözlemleyin.
Buradan 22.11.2 WHQL sürümü indirin ve kurarken Full Install yerine Driver Only yapın. Yine sorun yaşarsanız 22.5.1 WHQL sürümünde yine aynı kurulumu yapın. Düzelmesi gerek.
Öncelikle DDU indirin, bilgisayarı güvenli modda açarak ekran kartı sürücülerini komple bilgisayardan silin. Ayrıca DDU açtığınızda Windows uptade'in otomatik güncelleştirme indirmesini DDU üzerinden kapatın. Silme işlemi bitince bilgisayarı normal modda yeniden başlatın ve Amdnin en güncel sürümü olan 22.11.2 yi kurun.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
22.11.2 ile sıkıntı yaşayanlar da olabiliyor. 22.5.1 daha stabil gözüküyor. En azından benim gördüğüm kadarıyla böyle. Bazı oyunlar içinse 22.11.2 gerekebilir.