AMD Radeon Super Resolution (RSR) Teknolojisi Neler Sunuyor?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
AMD-RSR5.jpg

AMD, FidelityFX Super Resolution (FSR) teknolojisi üzerinde çalışmalar yaptı ve yeni sürümle ilgili tüm bilgileri bir araya getirmiştik. Bu teknoloji bildiğiniz üzere doğrudan oyunlara uygulanıyordu. Yeni Adrenalin Edition 22.3.1 sürücüleriyle piyasaya sürülen Radeon Super Resolution (RSR) ise daha genel kullanıma hitap eden bir yükseltme teknolojisi olarak geliyor. RSR, FSR 1.0 algoritmasını kullanıyor ve AMD gelecekte […]

Devamı: AMD Radeon Super Resolution (RSR) Teknolojisi Neler Sunuyor?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

İkisi de aynı şey diye biliyorum ha fsr ha rsr. DLSS tarzı şeyler. DLSS kapattım, fsr açtım. Monitörde Çamur banyosu yapıyor grafikler.

Yani RSR kullanmamış olsam inanırdım fakat çamur gibi bir görüntüye hiç rastlamadım.
RX 5500 XT 8GB ile FSR, RX 6600 ile RSR kullandım görüntü gayet net.

Hocam DLSS de, FSR RSR'de çamur yapıyor görünütüyü bana göre. DLSS 20-30 kat daha iyi o ayrı.

Kendi kullanımlarımda görüntüde rahatsız eden en ufak bir şey bile yaşatmadı bana. Siz nasıl bir deneyim yaşadınız bilemiyorum. Ultra Kalite altında hiç kullanmadım onu da not düşeyim. Performans moduna düşürüp yüksek kalite beklemek zaten saçma.

Bu teknolojilerin ortak amacı yüksek çözünürlüğü minimum görüntü kalitesi kaybı ile native çözünürlüğe yükseltmek. Dolayısıyla siz 1280x720 -> 1920x1080p yaparsanız görüntüde çok fazla kayıp olur. 1600x900->1920x1080 olacak şekilde kullanıyorum. 7-15FPS kazancı olurken görüntü kalitesinde de bozulma olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı