AMD RDNA 4 Mimarisi: RX 8000 Serisi Hakkında Tüm Bilinenler

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.132
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
AMD Radeon RX 7000 Serisi-RX 7900 XT-7900XTX

Herkes için açık olan bir şey var ki AMD, tarih boyunca GPU sahnesinde hep NVIDIA’nın ardından geldi. Ancak kırmızı takım hiçbir zaman pes etmedi, her zaman üstüne koymaya devam etti. CPU arenasında yakalanan büyük çıkışın yanı sıra, grafik cephesinde özellikle son iki nesildir önemli atılımlar gördük. Sırada ise RDNA 4 mimarisi var. AMD, yarışa yeni […]

Devamı: AMD RDNA 4 Mimarisi: RX 8000 Serisi Hakkında Tüm Bilinenler
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Ben bu High-End için rakip olmama isteğini kabul edemeyeceğim. Yıllardır giriş ve orta seviyede rekabetçi olmaya çalışıp 6000 serisinde başarıyı yakalamışsın. 7000 serisinde atılım bekleyenleri üzmüşsün. 8000 serisinde artık niyeti yukarı çıkar ama yok. Sonra millet Nvidia niye alıyor? E alır yani. Vizyon belirli kalıplar içinde kalmışsa ana satıcıya yönelim değişmez. Yazık.
 
Tamam, geçen nesilde RX6600,6700 gibi güzel orta seviye sayılabilecek kartlarınız vardı. Bu nesilde de 7700XT gibi yine orta bütçe sayılabilecek bütçede insanlar için güzel bir alternatif var. Ama artık ne zaman RTX xx90 serisi ile yarışacak acaba AMD? Hep orta seviye kartlarda rekabeti yakalayıp üst seviyeyi kenara iteledikten sonra doğal olarak parası çok olan adam NVIDIA alıyor. Daha alt seviye olan RX7700/6600 vs. gibi kartlar bizim gibi garibanlara gidiyor işte. Ama yurtdışında bir adam bir PC'yi Ultra ayarlarda 5-6 sene kullanmak istiyor, e adam da en iyisini alayım diyor doğal olarak. Bu noktada zaten adamın RTX 4070 ve daha üstü bütçesi varsa direkt NVIDIA'ya yöneliyor haklı olarak. DLSS Frame Generation gibi yazılımlar da var. Mis gibi işte. AMD ise eski kartlara destek vereceğim diye rezalet bir Frame Generation yapıyor. NVIDIA bir sürü optik sürücü ile bunu geliştirip sadece 40xx serisine destek verirken AMD, "RX580'e de destek versek mi ya?" derdinde. Hep orta-düşük bütçeye önem vereceğiz diye üst seviyeyi es geçiyorlar. Orta-düşük bütçeye önem vermek kötü bir şey değil. Keza RX7700XT, RTX 4060 Ti gibi bir karttan çok daha iyi aynı fiyat bandında. Aynı zamanda NVIDIA'nın şu nefret ettiğim az VRAM politikası (Günümüz oyunlarını adam gibi grafiklerde oynasan 8GB'ın sınırına dayanıyor zaten.) gibi az VRAM koymuyor, VRAM'i bolca veriyor AMD. Ama işte bunu yaparken de üst segmenti es geçiyorlar. E sonra da "Bizim niye RX7900XTX, 7800 bilmem ne satmıyor?" diyorlar. Hedef kitlenizi orta-düşük bütçe olarak belirleyip daha sonra "Dur yüksek seviye kart da yapalım ya parası olan alır." kafası ile üst segment kartlar üretip, dandik yazılım koyup hedef kitlenizi orta-düşük segmentten değiştirmezseniz normal tabii. Özellikle de yazılım tarafında çok ilerlemeleri lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı