AMD RX 480 crossfire

Mustafakenar93

Hectopat
Daha fazla  
Sistem ozelliklerim;

- ASUS MAXIMUS VIII HERO anakart
- Intel i7 6790 K işlemci
- 16 GB DDR4 3133 GHz RAM
- 650 W +80 Power Supply
- Samsung EVO 850 ve 950 olmak uzere 256 GB + 256 GB SSD,
- 1 TB 7200 RPM HDD,
- Asus RX480 Strix 8GB Ekran kartı.

Şu anda mevcut sistemim oynadıgım oyunlarda yeterli. Genellikle CSGO, LOL vb. oyunları oynamaktayım. Son zamanlarda unlenen Battlegrounds oyununu oynamaya basladım ancak ULTRA ayarlarda 60+ FPS alamamaktayım. Burada oyunun beta'da oldugunu bilmekteyim ve optimizasyon sorunu yaşıyor olabilirim tabiki ama sistemde upgrade yapmak istememin tek sebebi bu oyun değil, gamer ac gozlulugu diyebilirim :)

Link paylaşmak kurallar dahilinde değil sanırım bu sebeple almak istediğim ikinci kart, Sapphire RX 480 8GB. Su anda fiyat olarak oldukca uygun. Youtube'da birkac gundur videoları izlediğimde de efektif bir değişim oldugunu gormekteyim ancak internette en guvendiğim kanal sizler oldugunuzdan, bu konuda onerilerinizi almak istedim.

Sizce bu upgrade mantiklı mı, yoksa değil mi ? Rica etsem bilgi sunabilir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkur ederim cevabın icin oncelikle. ASUS ROG Strix RX 480 OC 8GB | Dustinhome.se , bu su anda olan ekran kartım. bu da Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GB | Dustinhome.se su anda indirimde olan ekran kartıdır. her ikisini CF yapmak istemekteyim. Aslında 1080 almak adına dusunmekteyim ancak kelimenin tam anlamyla 1080p oyuncusuyum . Bu sebeple dusunduruyor.

Elinizdeki kartı satıp GTX 1070 almak daha mantıklı. CF hala tam verimli değil. Ama buna gerek olduğunu düşünmüyorum. Eğer çözünürlük 1080p ise RX 480 gayet yeterli bir kart. Ayrıca sistemde biraz hayalilik seziyorum. 6790 K diye bir işlemci yok bu arada.
Yazım hatası olmuş, 6700 K Işlemci :) maalesef editleyemiyorum su anda . Cok pardon

evet yazım hatası olmus. 6700 k işlemci.

Ultra takıntısı iyi birşey değil öncelikle. sorunuza gelince 2xRx 480 toplamda 300 Watt'lık TDP değeri demek. Rx 480'in biraz sıcak çalıştığını da göz önünde bulundurmalı.
Eğer GTX 1070-1080 gibi güçlü bir karta geçecekseniz bu defa monitör masrafı da çıkabilir. Bu arada şahsİ fikrim sisteminiz gayet dengeli. Ben olsam ellemezdim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı