Kısacası benim 1600 almam tekrardan iyi olur mu?
Yapabileceğim tek geliştirme 4+4 olarak 8 GB halihazırda RAM bulunmakta, bunun üzerinde 8+8 olarak 16GB RAM takviyesi yapabilirim mantıklı olur diye düşünüyorum.
Onun dışında sıvı soğutma almayı düşünüyorum sadece bunları bile sene sonuna kadar bile anca yaparım.
Dolayısıyla bana beni idare edecek bir işlemci lazım ve mümkünse fiyatı az performansı RX 570 Overclock Edition ile uyumlu bir şeyler lazım. Bilgisayarımda GTA V veya Apex Legends gibi oyunlar çalıştırdığımda ekran kartı kullanımım en az %70 oluyor. Fakat işlemciye geldiğimizde o %50 gibi kullanımda. Genelde daha yukarı çıkmıyor. Tabi ki oyunlarda Ultra ayarları kullanmıyorum yapabilirsem Orta-Yüksek arası VSYNC ile destekli sabit FPS değeri sağlayan ayarlar kullanıyorum. Monitörümde Freesync özelliği var ve 75Hz bir monitör. Dolayısıyla FPS olarak oyunlarda sıkıntım yok.
Ek olarak sorum şu, bu söylediğim gibi Yüksek-Orta arası grafik ayarları GTA V ve Apex Legends gibi oyunlarda ekran kartı kullanımımı en üst düzeye çıkartıyor. The Witcher 3 gibi oyunlarda da aynı şekilde %100 GPU kullanımı mevcut fakat sanırsam bunların hepsi işlemcim ile alakalı.
Eğer böyle bir durum varsa bunu da önleyecek bir işlemci çok daha iyi olacaktır. Yoksa ekran kartımın ömrü konusunda şüpheliyim henüz alalı 1 yıl olmadı bile.