AMD RX 5700 XT Nitro+ FurMark test sonucu nasıl?

Hocam tamam kartın bakıma ihtiyacı var da. %30 fan da 75 derece bakıldığı zaman aşırı normal değil mi?

Yaniii, daha az olsa daha hoş olur. Benim şimdiye kadar kullandığım 150W civarı TDP'ye sahip 3 kart oldu. En bakimsizi %53 fan ile 68 derece geçmiyordu. Şu anki kartım 140W anlık tüketim ile 8X ye %33 fan 58 derece takılıyor. Nitro+ çok top bir model bu sebepten bu değerleri anormal karşılıyorum yoksa giriş segment olsa daha doğal karsilayabilirdik.

Yaniii, daha az olsa daha hoş olur. Benim şimdiye kadar kullandığım 150W civarı TDP'ye sahip 3 kart oldu. En bakimsizi %53 fan ile 68 derece geçmiyordu. Şu anki kartım 140W anlık tüketim ile 8X ye %33 fan 58 derece takılıyor. Nitro+ çok top bir model bu sebepten bu değerleri anormal karşılıyorum yoksa giriş segment olsa daha doğal karsilayabilirdik.

Dediğim gibi 80 derecenin üstüne ilk defa çıkan kart belki de. Çünkü bu zamana kadar maksiumum 75 görmüştür. %50 fan ile. Ki o da sürekli olarak değil geçen günlerde RDR 2'De MSI Afterburner ile kontrol ederken fark ettim daha öncesinde 70 derecelerde geziyordu.

Hocam Nitro+ RX 5700XT 8X 1080p %66 fan 63 dereceyi geçmedi.

O zaman mantıken bu arkadaşın ki ile çok yakınız. Benimkisi %33 de 75 derece oluyor o 2 kat daha fazla fan kullanarak 63 derece görüyor.

Bilgisayarında oyun olarak ne var?
oyunları sordunuz hala cevap alamadım hocam neden sordunuz?

Son düzenleme:
%100 fan hizi 3530 RPM diye biliyorum yanlış da olabilir. Ama öyle olduğunu varsayarsak 1765 RPM yapar.
Bir de şu açıdan dedim. Sapphire modellerinde fan hızı ile rpm değeri aynı sonucu vermeyebiliyor. Ben de benim kartta sorun var sanıyordum, bununla ilgili açtığım konuya bakabilirsiniz. Çözümde de göreceğiniz üzere fan hızı farklı gösteriyor furmark programında.

Bir de şu açıdan dedim. Sapphire modellerinde fan hızı ile RPM değeri aynı sonucu vermeyebiliyor. Ben de benim kartta sorun var sanıyordum, bununla ilgili açtığım konuya bakabilirsiniz. Çözümde de göreceğiniz üzere fan hızı farklı gösteriyor FurMark programında.

Şöyle bir durum da var furmak testini açtığımda fan hızı biraz hızlanıyor. Normal kendim MSI Afterburner ile elle %66 ya getirdiğim sesle neredeyse aynı sesi veriyor. Gerçek göstermiyorsa bile minimum %60'dır örnek veriyorum.

5700XT sıcak çalışan bir kart ve fanlar niyeyse agresif davranıyor. Hotspot zaten 100'lü derecelerdedir diye tahmin ediyorum.

5700XT'yi ilk aldığımda sizinle benzer sonuçları yaşıyordum. Performans testlerinde XT olmayan versiyonlarıyla aynı puanı alıyordu. Düzgün bir termal macun ve termal ped yenilemesi yaptım.

VRM 80, GPU 75 derecelerde dolaşıyor. 2.2GHz ve +50 güç verince tabii gene 80 derecelere geliyoruz...

Değerler normal değil.

5700XT sıcak çalışan bir kart ve fanlar niyeyse agresif davranıyor. Hotspot zaten 100'lü derecelerdedir diye tahmin ediyorum.

5700XT'yi ilk aldığımda sizinle benzer sonuçları yaşıyordum. Performans testlerinde XT olmayan versiyonlarıyla aynı puanı alıyordu. Düzgün bir termal macun ve termal ped yenilemesi yaptım.

VRM 80, GPU 75 derecelerde dolaşıyor. 2.2GHz ve +50 güç verince tabii gene 80 derecelere geliyoruz...

Değerler normal değil.

Hayır hotspot derecesi aynı civarlarda dolaşıyordu. 100e gelmesi söz konusu bile olmadı hatta 90'ı bile görmedim GPU-Z'den baktığımda.

Değerler normal değil.
kartın biosuyla ilgili bir problem olabilir mi? çünkü ilk aldığımda mining yapıldığı için farklı bios yüklenmişti 60w kullanımı geçmiyordu. sonradan bu biosu yükledim

Değerler normal değil.

1079 RPM kullanımında %30
38 derece kart.

Hayır hotspot derecesi aynı civarlarda dolaşıyordu. 100e gelmesi söz konusu bile olmadı hatta 90'ı bile görmedim GPU-Z'den baktığımda.
Emin misiniz? Bugune kadar marka ve model bağımsız çok kart kullandım. Düşük W olanlar hariç hepsinin hotspot değeri en az 10-15 derece yüksekti. Buna 1050 Ti, 3070, HD7850, 5700XT, RX 570, GTX 1660 dahil...

Kartın üzerinde BIOS için geçiş dügmesi olmalı. Genelde 1 tanesinde düşük TDP'li sessiz, diğeri yüksek TDP'li performans modu olur.

Diğerini denediniz mi?

kartın biosuyla ilgili bir problem olabilir mi? çünkü ilk aldığımda mining yapıldığı için farklı bios yüklenmişti 60w kullanımı geçmiyordu. sonradan bu biosu yükledim

1079 RPM kullanımında %30
38 derece kart.
Ekran görüntüsü 2023-11-28 105718.png

Emin misiniz? Bugune kadar marka ve model bağımsız çok kart kullandım. Düşük W olanlar hariç hepsinin hotspot değeri en az 10-15 derece yüksekti. Buna 1050 Ti, 3070, HD7850, 5700XT, RX 570, GTX 1660 dahil...

Kartın üzerinde BIOS için geçiş dügmesi olmalı. Genelde 1 tanesinde düşük TDP'li sessiz, diğeri yüksek TDP'li performans modu olur.

Diğerini denediniz mi?

Şu anki BIOS modu performans olması lazım. Sapphire TriXX de öyle gösteriyor.

Diğerini denediniz mi?

Bu kartta 3 mod var. Birisi software diğeri silent mode diğeride performance mod.

Şu anki BIOS modu performans olması lazım. Sapphire TriXX de öyle gösteriyor.

Bu kartta 3 mod var. Birisi software diğeri silent mode diğeride performance mod.
Ekran görüntüsü 2023-11-28 110024.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı