AMD RX 5700 XT Nitro+ FurMark test sonucu nasıl?

Emin misiniz? Bugune kadar marka ve model bağımsız çok kart kullandım. Düşük W olanlar hariç hepsinin hotspot değeri en az 10-15 derece yüksekti. Buna 1050 Ti, 3070, HD7850, 5700XT, RX 570, GTX 1660 dahil...

Kartın üzerinde BIOS için geçiş dügmesi olmalı. Genelde 1 tanesinde düşük TDP'li sessiz, diğeri yüksek TDP'li performans modu olur.

Diğerini denediniz mi?

Bu arada attığım BIOS da 195 watt yazıyor. Ama bu kart 225 TDP değerine sahip diye biliyorum.
Aynı yerde bu BIOS'u buldum bu BIOS'da 220 watt yazıyor. Bu mu daha uyumlu şu an kullandığım 195 olan mı?

Diğerini denediniz mi? Öyle gösteriyor olabilir ama denemek önemli.

Sonradan yüklediğiniz BIOS kaç W'lık. Mesela benden önceki 175W'lık kullanıyordu. Kartın kendi nominali 215W olandı.

İlk aldığımda bakmıştım fakat software de ekran gelmemişti diye hatırlıyorum. Silent ve performance çalıştı diye hatırlıyorum. Hatta bu kartta şöyle bir problem var. Sebebini çözemedim, 1 tane port ekran vermiyor. Yani takıyorum hiç ekran vermiyor sinyal vermiyor falan değil dümdüz siyah ekran var.

Diğerini denediniz mi? Öyle gösteriyor olabilir ama denemek önemli.

Sonradan yüklediğiniz BIOS kaç W'lık. Mesela benden önceki 175W'lık kullanıyordu. Kartın kendi nominali 215W olandı.

Hocam ilginç olan kısım şu. Şimdi RDR 2 oyunu nu biliyorsunuzdur. O oyunu oynarken maksimum %55 fan hızındayken 70 dereceyi geçmiyor hep o civarlarda takılıyor. FurMark da bu kadar yüksek olmasına rağmen neden 3A oyunlarda 70 dereceyi geçmiyor?
Hatta 60'larde takıldığı da oluyor.
Ama diğer saçma olan kısım ise ben fan ayarını yapmayıp varsayılan yapsam hiç ayar ellemesem 75'lere kadar çıkıyor hatta 77 derece oluyor RDR 2 de.

Arkadaşlar son kez konuya yazıyorum bilgilendirme amaçlı.
Ekran kartının macununu yeniledim. FurMark da 69 dereceyi geçmiyor.
RDR 2 girdim 55 dereceyi gördüm maksimum.

Son düzenleme:
Birkaç gün önce konu açmıştım 84 dereceyi görmüştü, sıcaklık değeri normal mi diye.
Şimdi macununu yeniledim 2 dakika da 67 dereceye geldi daha geçeceğini sanmıyorum.
Zaten ilk 1. dakikaya girdiğimde 67 dereceydi yani artsa artsa 68-69 derece olur 10. dakikaya kadar, tahminimce.

Değerler normal mi?
Fan %67.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı