Çözüldü AMD RX 590 ekran kartı ses çıkartıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

orhan A.

Centipat
Arkadaşlar, ben sistemimde AMD RX 590 Gold Edition model bir ekran kartı kullanıyorum. Ekran kartım sanki tekliyormuş gibi bir ses çıkarıyor fakat ben telefonumun LED ışığı ile fanlara baktığımda bir tekleme ya da bozulma söz konusu değil. Sesin kaynağı ne olabilir? Fanlarımda bir sıkıntı var mıdır?

Not: Ufacık da olsa fanlara 1 kereliğine baskı uygulamış olabilirim.

Cevaplarsanız sevinirim.

The Witcher oyunununda ekran kartı sıcaklığım orta yüksek karışık grafiklerde 50 ila 55 arasında.

Son düzenleme:
Muhtemelen Coil Whine var. Yani bobin sesi her üretici bobinleri sararken özen gösterir bazı kartlar ise şans eseri ses çıkarabiliyor. Rahatsız etmiyor ise sorun yapmaya gerek yok. Coil white zararlı bir şey değil. Rahatsız ediyorsa. Yolla BIOS ayarlayıp düzeltiyorlar

Son düzenleme:
@orhan A. Böyle bir şey olmasın?

Auto modda ise fanlar ısınmaya göre rpm artırıp azaltabilir. Belki ses bundan dolayı kulağınıza artıyor azalıyor gibi gelebilir.

@XanthiN dostum ses tam olarak sende nasıl çıkıyor bende bir gürültü gibi değil MSI Afterburner programından ekran kartı fan hızını 100'e aldığımda dediğim gibi sağdaki fanımın hızı bir anda düşüp artıyormuş gibi bir ses geldi YouTube'ye video yükledim ama orada ya ses çıkmadı ya da duyulmuyordu YouTube'ye video yükleyince kendi kendime acaba benmi yanlış duyuyorum dedim yani fanım aslında bir gürültü değil de tekliyormuş gibi gürültüden ziyade. Ama telefonumun LED ışığı ile kasanın içerisini açıp ekran kartı fanlarını izlediğimde herhangi bir bir bozulma takılma söz konusu değil. Ama bir sorun teşkil etmezse ya da bir sorunu işaret etmezse ses çok da porblem değil.

Kardeşim senin o sicaklik fan ayari var sicaklik degistigi icin hizlanip yavasliyor olabilir ses islemci fanindanda cikiyor olabilir ya da HDD kullaniyorsan HDD'de ses yapar arada HDD'ler onbellek yavas oldugundan bazen dur çalış yapmış gibi ses yapabiliyor ya da yetersiz güç aldiginda bende de RX590 Sapphire s. E blu 8 GB OC var ben Sapphire programi var fan hizlarini ayarlayabilirsin sicakliga gore jendi istedogin gibi veya fanlarda sorun var mı diye test yapabilirsin fan testi var ama sennki shapphiremi bilmiyorum Gold'da Sapphire'nin olmasi lazim ama ekran karti kim urettiyse sitesinde illaki fan ayari falan icin uygulamasi vardir.

Benim ekran kartım Gold Edition modeli bildiğin uygulama varsa benimle paylaşır mısın rica etsem ve ayrıca bu hız düşüp yükselme olayı aniden oluyor bu kadar hızlı ayarlaması normal mi? Sürekli devam eden bir şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…