AMD RX 6600 XT oyunda 80 derece sıcaklık değerleri normal mi?

Baletty

Decapat
Daha fazla  
PowerColor Fighter RX 6600 XT ekran kartım var bir arkadaşımdan aldım. Çok zorlanmamış ya da mining falan yapılmamış bir ekran kartı. Geçtiğimiz günlere kadar boştayken oyun falan açık değilken 40 derecelerde takılıyordu ama şimdi 57 derecelerde takılıyor. Oyunlarda 75-80leri görüyor. Hava birkaç gün öncesine göre çok daha sıcak ama bunun bu kadar etkisi olur mu bilmiyorum, sizce normal mi? (İşlemcim Ryzen 5 5600)

PowerColor Fighter RX 6600 XT ekran kartım var bir arkadaşımdan aldım. Çok zorlanmamış ya da mining falan yapılmamış bir ekran kartı. Geçtiğimiz günlere kadar boştayken oyun falan açık değilken 40 derecelerde takılıyordu ama şimdi 57 derecelerde takılıyor. Oyunlarda 75-80leri görüyor. Hava birkaç gün öncesine göre çok daha sıcak ama bunun bu kadar etkisi olur mu bilmiyorum, sizce normal mi? (işlemcim Ryzen 5 5600)

Evet kasa hava akışı da önemli havalarda bayağı sıcak.

Videolara baktığımda frekans düşürme yapıyorlar ama videoda yine aynı yazılımda adamlarda maksimum frekans %0'da oluyor onu eksilere düşürüyorlar ısı düşürmek için ama bende maksimum frekansla beraber minimum frekans ayarı da var, maksimum frekans %100'de minimum frekans %0'da.

80 biraz fazla bence. Kasanız nedir? Kasayı dar veya havasız bir yere mi konumlandırdınız?

Hayır kasamın hava akışı gayet iyi, Thermaltake'nin bir kasası ve konum olarak gayet iyi bir yerde

Stres testine soktum fan hızının yavaş olduğunu fark ettim ve nedense sıcaklık arttıkça RPM'nin düştüğünü gördüm daha sonra manuel ayarladım ayarları ChatGPT'nin ekran kartı modelime göre önerileriyle yaptım onun dediği fan hızı ayarlarını yaptım. Ayarları yapmadan önce varsayılan ayarlarda stres testinde 2.dakikada 1500 RPM'lerde 70 derecedeydi ve nedense yük arttıkça RPM düşüyordu acaba sensörlerde bir sorun mu var diye düşünüyorum, ayarları yaptıktan sonra 2.dakikada 59 derecelerdeydi RPM ise 2800'lerdeydi ve ısı arttıkça RPM hızı artıyordu.

Bu arada ChatGPT'nin fanım için ayarlattığı manuel ayarlar bu şekilde. Sizce iyi mi?

Dosya Ekleri

• ısılar.png
    ısılar.png
    16,1 KB · Görüntüleme: 19

Technopat Haberler

Geri
Yukarı