AMD RX 7600 driverı çöküyor

Sorenna

Centipat
Daha fazla  
RAM
Kingston 2 x 8 3200MHz
Ekran kartı
Saphhire AMD RX7600 8GB GDDR6 128Bit OC
Anakart
Gigabyte B550M DS3H (rev. 1.5)
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Ekran kartımı alalı 2 yıl olmak üzere ve aldığım günden karşılaştığım bir sorun var ve hala çözemedim maalesef. Bir zamanlar kendi kendine sorun neredeyse hiç yok denecek kadar azaldı ve şimdilerde tekrardan baş göstermeye başladı.

Sorunum AMD RX 7600 ekran kartımın sürekli olarak çökmesi veya timeout hatası vermesi denebilir ve sorun şu şekillerde karşıma çıkıyor:

-Online oyunların bir kısmında (Fortnite, Overwatch2 gibi) ilk açılış ve maçlarda genellikle bir sorun yaşamıyorum ve bir saat kadar sorunsuz devam edebiliyorum ancak bu sürenin devamında ise ekte bulunan hatayı alıyorum (uzun bir süredir Overwatch2'de bir sorun yaşamıyorum)(Fortnite'de DX11 modunu kullanıyorum)
-Offline / hikayeli oyunlar da ise genellikle bu sorunu almıyorum(Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2) ancak aldığım oyunlarda var(Days Gone, Mortal Kombat).

Hatalarda genelde grafik ayalarını yükseltince yaşanıyor ama çözemediğim kısım daha yüksek sistem oyunlarda bu durum yaşanmayabiliyor mesela Fortnite için ayaları ortada oynarsam 1 saatten fazla oynayabilirken yüksekte iken ilk maçlarda atabiliyor. Hikayeli oyunlarda ise çok büyük çoğunlukta sorun yok ancak Days Gone veya Mortal Kombat 11'de grafikleri aynı şekilde yükselttiğimde veya AMD Adrenalin uygulamasından kaliteyi arttırdığımda aynı hataları alıyorum (Cyberpunk 2077 ve Red Dead Redemption 2'de herhangi bir sorun yok bu koşullarda)

Çözmek için ise şu yolları denedim:
-Ekran kartı, anakart driver güncellemeleri.
-Eski sürücüleri DDU ile temizleme.
-Tüm servisleri ve farklı servisleri kapatarak çalıştırma.
-Farklı AMD ayarlarını uygulama.
-Ekran kartını Undervolt'ta çalıştırma.

Aynı zamanda AMD destek ekibine yazdım fakat o taraf pek yardımcı olamadı.

*Xmp ayarları kapalı.
*Farklı oyun profillerini denemek veya kapatmak işe yaramadı.
*Bıos üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadım.
*600+ W PSU kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-05-06 160138.png
    Screenshot 2025-05-06 160138.png
    215,7 KB · Görüntüleme: 19

Stok değerler bunlarsa bunlarla sorun yaşaman çok olağan görünüyor. Minimum frekansı 2000 MHz, maksimum 2750 MHz yapıp sağ üstten uygula. Stabiliteyi kontrol etmek için şu testi kullanabilirsin. Herhangi bir ayar yapmana gerek yok, indirip dümdüz çalıştırman yeterli. 30 dakika civarında hata almazsan oyunlarda alıp almadığına bakabilirsin.

Stok değerler bunlarsa bunlarla sorun yaşaman çok olağan görünüyor. Minimum frekansı 2000 MHz, maksimum 2750 MHz yapıp sağ üstten uygula. Stabiliteyi kontrol etmek için şu testi kullanabilirsin. Herhangi bir ayar yapmana gerek yok, indirip dümdüz çalıştırman yeterli. 30 dakika civarında hata almazsan oyunlarda alıp almadığına bakabilirsin.

teşekkür ederim deneyip sizi bilgilendireceğim

Yeniden oyunlarda denedim Fortnite oynarken bir sorun olmadı(en yüksek ayarlarda test ettim) sadece GTA V Online oynarken 1 kere çöktü, oynadığım diğer 3 saat sorunsuz devam ettim.

Teşekkür ederim deneyip sizi bilgilendireceğim.

Yeniden oyunlarda denedim Fortnite oynarken bir sorun olmadı(en yüksek ayarlarda test ettim) sadece GTA V Online oynarken 1 kere çöktü, oynadığım diğer 3 saat sorunsuz devam ettim.

Maalesef devam ediyor. Oyun kapanır kapanmaz geldim.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-05-09 230029.png
    Screenshot 2025-05-09 230029.png
    115,1 KB · Görüntüleme: 25
  • fd79be12-37e6-4e30-b5cd-58a3c4f8973e.jpg
    fd79be12-37e6-4e30-b5cd-58a3c4f8973e.jpg
    243,5 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
teşekkür ederim deneyip sizi bilgilendireceğim

Maalesef devam ediyor. Oyun kapanır kapanmaz geldim.

Belleklerin hangi slotlarda takılı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı