Çözüldü RX 7900 XT driverı çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lyd19011

Hectopat
Ekran kartı
RX7900XT
Anakart
A520 M K V2
İşlemci
RYZEN 7 5700X
Merhaba, Sapphire RX 7900 XT Nitro+ vaporx ekran kartım var, ekran kartım durmadan çöküyor.
Video izlerken,
Oyun oynarken,
Masaüstünde boş boş takılırken,
Drrr diye takılı bir ses geliyor. R arada ekran donuyor ve en sonunda AMD driveri çöküyor. Raporlama ekranı geliyor.
Herhangi bir uzatma kablosu kullanmadım. PSU'dan gelen kablo. Kart miningsiz garip bir şekilde kendi kendine çöküyor. Anlamadım gitti.

Edit: Yaklaşık 30dakika sonra yeniden güncelliyorum Cyberpunk oynarken kendi kendine siyah ekran verip kapandı.

Dosya Ekleri

• 20250412_103838.jpg
    20250412_103838.jpg
    150,3 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Hocam DDU ile temiz kurulum yapmak için YT'den bakın, temiz kurulum bitince tarayıcıyı açıp AMD'nin sitesinden driver&support kısmına gelin orada Graphics diye bir seçenek olacak oradan ekran kartınızı seçin yeni sürümler gözükecek biraz altta daha eski sürümler diye bir yer olacak oradan eski bir sürüm seçebilirsiniz.

@Lyd19011 bu linkten olur hocam kolay yol olarak.

Hocam peki hangi sürümü önerirsiniz? Benim çok bir bilgim yok 2025'te sadece 1driverlar var gerisi hep 2024. hangi sürücüyü indireceğimi bilmiyorum.

Hocam peki hangi sürümü önerirsiniz? Benim çok bir bilgim yok 2025'te sadece 1driverlar var gerisi hep 2024. hangi sürücüyü indireceğimi bilmiyorum.

Ben 24.12.1 geçtim hocam gayet memnunum eskide sayılmaz yani onu deneyebilirsiniz. 7700 XT kullanıyorum ben de.

Son düzenleme:
Hocam kurdum doğru değil mi? Durumu bildireceğim birkaçsaat sonra çöküyor mu sıkıntı çıkarıyor mu vs sağ olun.

Eki Görüntüle 2467873

Kurmuşsunuz hocam deneyin. Ve Smart acces Memory (SAM) özelliğini aktif etmeyi unutmayın o da FPS arttırıyor işinize yarar mı bilmem ekran kartınız çok güçlü zaten ama yine de yapın bence FPS FPS'dir :D

@Lyd19011 hocam sorununuz düzeldi mi?

Son düzenleme:
Çözüm
Kurmuşsunuz hocam deneyin. Ve Smart acces Memory (sam) özelliğini aktif etmeyi unutmayın o da FPS arttırıyor işinize yarar mı bilmem ekran kartınız çok güçlü zaten ama yine de yapın bence FPS FPS'dir :D

@Lyd19011 hocam sorununuz düzeldi mi?

Evet hocam düzeldi sorunum teşekkür ederim hiçbir sıkıntı yok yağ gibi akıyor ekran 🫶

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı