AMD RX 9060 XT 30 bin TL bütçeli hazır sistem önerisi

Bütçe
30-35k

Techm4n

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
İtopya'dan DARK-9060XThazır bilgisayarı buldum. Kişisel bütçem 30-33 bin TL TL arası. İtopya başlığında ekran kartının 16 GB olduğu yazıyor ama fark ettim ki aslında 8'lik modeliymiş. Birazcık düzenlemeler yaptım aşağıdaki bulabilirsiniz. İlk defa bilgisayar topluyorum, soğutma işlemleri falan nasıl olur?

işlemci: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm tray işlemci.

anakart: ASRock A520M-HVS 3200MHz DDR4 soket AM4 M.2 USB 3.2 HDMI mATX anakart.

RAM: Lexar 32 GB (2x16 GB) Thor 3200MHz CL16 DDR4 siyah Dual kit RAM.

ekran kartı: ASRock Challenger AMD Radeon RX 9060 XT OC 16 GB GDDR6 128 bit ekran kartı.

kasa: Power Boost PB-PS5846b 600W USB 3.0 tempered glass mesh 4X Rainbow fanlı ATX Gaming kasa.

soğutucu: Fazeon A1120LRA 12cm RGB siyah hava soğutucu.

SSD: MLD M300 500GB NVMe 2280 gen3 M.2 SSD (3300 MB okuma / 3100 MB yazma)

Her türden oyun oynuyorum, yüksek elo FPS oyunları(Fortnite, Valorant, R6), yüksek çözünürlüklü araba (Assetto Corsa, ETS) ve yüksek çözünürlüklü hikaye oyunları. B
Bütçemi aşmayan ama bu seviyede (belki daha da yüksek) sistemler varsa şimdiden teşekkür ederim.

Değiştirilmeyen sistem linki:

GPU:

CPU:

Anakart:

RAM (şimdilik 16gb sonradan ekleyin mutlaka)

M2 SSD 1TB:

KASA + PSU:

Bu sistem bu halde 33.520₺ ye geliyor kaba hesap ve DDR5. Bütçe çıkarsa mutlaka anakartı şimdi atacağım B650 modeliyle değiştirin asla pişman olmazsınız.

Bu anakartla ise 34.700₺ lerde oluyor fiyatı.

GPU:

CPU:

Anakart:

RAM (şimdilik 16gb sonradan ekleyin mutlaka)

M2 SSD 1TB:

KASA + PSU:

Bu sistem bu halde 33.520₺ ye geliyor kaba hesap ve DDR5. Bütçe çıkarsa mutlaka anakartı şimdi atacağım B650 modeliyle değiştirin asla pişman olmazsınız.

Bu anakartla ise 34.700₺ lerde oluyor fiyatı.
teşekkürler fakat birkaç şey sormak istiyorum. Öncelikle PC yi kendi başıma birleştirmem mümkün değil, kargoda hasar falan o konularda da endişe ediyorum. 2. olarak, sistemin yukarıda bahsettiğim sistemle arasında nasıl bir fark olur. DDR5'ın DDR4 ile ne kadar bir farkı var.

teşekkürler fakat birkaç şey sormak istiyorum. Öncelikle PC yi kendi başıma birleştirmem mümkün değil, kargoda hasar falan o konularda da endişe ediyorum. 2. olarak, sistemin yukarıda bahsettiğim sistemle arasında nasıl bir fark olur. DDR5'ın DDR4 ile ne kadar bir farkı var.
DDR4 önü kapalı bir platform, yarın bir gün yükseltme yapmak istersen önü kapalı. RAM olarak daha yüksek frekans hızlarına ulaşabiliyorsun ve bu da ekstra performans demek vb vb. Kendi başına birleştiremesen bile bir bilgisayarcıda senin gözetimin altında bunu yaptırabilirsin. Kargoda hasar konusu ise hazır sistem veya internetten satın aldığın herhangi bir ürün için de geçerli bu geçerli bi sebep değil hocam. Benim dizdiğim sistemle aralarında çok ciddi performans farkı var sizin attığınız sisteme göre ve önü açık benim topladığım pcnin. Ek olarak işlemciye stok fan takabilirsiniz ama ayriyeten satın almanız lazım işlemcinin yanında gelmiyor, sonradan kule tipi alırsınız soğutucu.

Teşekkürler Xergeon, kule tipi soğutucu önerin var mı?

Uygun fiyatlı, 5 bakır ısı borulu gayet güzel bir soğutucu hocam.

Pahalı geldiyse bunu da alabilirsiniz gayet iyi bir model 500tl bandında

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı