AMD RX 9070 XT için işlemci önerisi

Sueshia

Picopat
Daha fazla  
33K fiyata ön siparişten, ASUS Prime RX 9070 XT aldım.
Normalde düz 9070 ve yanında R5 7500F almayı düşünüyordum.
Ama şu an 7500F'nin yetersiz kalacağını düşünüyorum.
Aklımda R5 9600X almak geçiyor ama sizin önerebilecek daha iyi işlemcileriniz varsa öğrenmek isterim.
Bütçe: 8, 9 bin TL.

Ne için istiyorsunuz? Tercih oyun içinse ne tür oyunlar? Hangi çözünürlükte kullanacaksınız? bunları yazarsanız belki 7500F yeterli olabilir.

Ne için istiyorsunuz? Tercih oyun içinse ne tür oyunlar? Hangi çözünürlükte kullanacaksınız? bunları yazarsanız belki 7500F yeterli olabilir.
Oyun için, büyük çoğunlukla hikayeli, AAA oyunlar oynayacağım. Bunun yanında FPS oyunları da oynamayı düşünüyorum.
2k çözünürlükte kullanacağım.

Oyun için, büyük çoğunlukla hikayeli, AAA oyunlar oynayacağım. Bunun yanında FPS oyunları da oynamayı düşünüyorum.
2K çözünürlükte kullanacağım.

RX 9070XT kas gücü olarak RTX 5070 Ti ile neredeyse aynı. 7500F ile 7600 de arasında %3 ve %5 fark var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki testte bazı hikayeli oyunlarda darboğaz yaptığı görülüyor ama oyunların yarısından fazlasında da yapmamış. Valorant 500FPS CS 2 300FPS. Bütçeniz varsa tam darboğazı kapatmak için 7700X alabilirsiniz. Bazı oyunlarda da darboğaz yapsın zaten 120 üstünde derseniz de 7500F devam.

Düzenleme: Sadece Hogwarts'ta yapıyormuş. Oyun bozuk muhtemelen darboğaz yok gibi.

RX 9070XT kas gücü olarak RTX 5070 Ti ile neredeyse aynı. 7500F ile 7600 de arasında %3 ve %5 fark var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki testte bazı hikayeli oyunlarda darboğaz yaptığı görülüyor ama oyunların yarısından fazlasında da yapmamış. Valorant 500FPS CS 2 300FPS. Bütçeniz varsa tam darboğazı kapatmak için 7700X alabilirsiniz. Bazı oyunlarda da darboğaz yapsın zaten 120 üstünde derseniz de 7500F devam.

Düzenleme: Sadece Hogwarts'ta yapıyormuş. Oyun bozuk muhtemelen darboğaz yok gibi.

Anladım hocam, bilmediğimden soruyorum 9600x söylediğiniz cpulardan daha mı kötü?
İzlediğim test videolarında 7700x ile benzer aynı performanslar veriyor.

Anladım hocam, bilmediğimden soruyorum 9600x söylediğiniz cpulardan daha mı kötü?
İzlediğim test videolarında 7700x ile benzer aynı performanslar veriyor.
7700x biraz ateşli bir kart ben şuan onu kullanıyorum. Arctic 2li sıvı soğutmam var çok watt tükettiğinden sanırım ısısını çok düşüremedim. Ama bu kartta watt değeri ayarı yapılabiliyor fakat bayağ bir kurcalamak lazım. Benzer bir konuyu bende açtım az önce özellikle anakart tarafını merak ediyorum nasıl yaparım diye.

Hocam anladığım kadarıyla 7700x 10 bin tl ve yanına sıvı soğutma eklemek bir zorunluluk. 9600x ise 8500 tl ve kule tipi soğutucu bile yeterli sanırım. Yani bu durumda f/p açısından 9600x, diğer işlemcilere göre hem daha iyi performans veriyor, hem de daha uygun.

Hocam anladığım kadarıyla 7700x 10 bin tl ve yanına sıvı soğutma eklemek bir zorunluluk. 9600x ise 8500 tl ve kule tipi soğutucu bile yeterli sanırım. Yani bu durumda f/p açısından 9600x, diğer işlemcilere göre hem daha iyi performans veriyor, hem de daha uygun.
Yani aynı gibi bende 7700x var. Ben şimdi kardeşime diziyorum bi bilgisayar ona almicam sanırım ama illaaa al diyen biri çıkar mı diye bi başlık açtım bende tavsiyelere açığım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı