AMD RX 9070 XT sorunlu mu?

Bütçe
30.000-35.000

AhmetUA

Centipat
Daha fazla  
Bir sistem toplamayı düşünüyorum ve bu sistemde RX 9070XT ekran kartını kullanmayı planlıyorum. Önceden aklımda RTX 5070 ekran kartı bulunuyordu fakat incelediğim testlerin birçoğunda 9070 XT'nin 5070i geçtiğini gördüm ama 9070 XT ekran kartını biraz daha araştırdığımda kullanıcıların bazı sorunlarla karşılaştığını fark ettim.
Şu anda bu 2 kart arasında kalmış durumdayım sizce hangisini almalıyım ve RX 9070 XT sorunlu bir kart mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun derken? Bahsettiğiniz şey sürücü sorunlarıysa merak etmeyin; AMD artık eskisi kadar sürücü sorunu yaşatmıyor. Hem fiyat-performans açısından hem de ham performans açısından RX 9070 XT kesinlikle çok iyi bir karttır. Sorun çıkaracağını sanmıyorum.

9070XT kartların OC versiyonlarında sıkıntılar çıkabiliyor. Bu kart zaten varsayılan olarak zaten yüksek saat hızlarında çalıştığı için fabrikada üstüne overclock basıp kutuluyorlar ama silikon kalitesi vasat ise problem yaratıyor, random crash-çökme-masaüstüne dönme problemleri oluyor. Soğutucusu sağlam ve OC olmayan model varsa ondan alın. İlla OC'li versiyon alacaksanız da kendi programından Mhz'sini düşürün.

Default değerleri şu şekildedir :

Temel Hız : 1660 Mhz
Oyun Hızı : 2400 Mhz
Boost Hızı : 2970 MHz'e kadar. (OC'li versiyonlarda 3000+ olur)
VRAM Hızı : 2518 Mhz

9070XT çok iyi bir kart. Alır almaz UV ve gücü düşüreceksiniz. Emin olun %-10 ile %+10 arasında 2-3 FPS anca oynuyor. AMD tarafında tek eleştirim gereksiz karta gereksiz güç basması. Bu kart daha düşük güç ve ısıda daha verimli çalışabilen bir kart.

Hayır, 9000 serisinde bilinen bir sorun kalmadı. Yaşayacağın tüm sorunları NVIDIA tarafında daha fazla yaşayabilirsin. Gidip yakın, benzer fiyatlara 5070 almayın. 9070 XT, 5070Ti rakibi bir kart.

Geri dönüşleriniz için teşekkür ederim 9070XT alacağım büyük ihtimal.

9070XT kartların OC versiyonlarında sıkıntılar çıkabiliyor. Bu kart zaten varsayılan olarak zaten yüksek saat hızlarında çalıştığı için fabrikada üstüne overclock basıp kutuluyorlar ama silikon kalitesi vasat ise problem yaratıyor, random crash-çökme-masaüstüne dönme problemleri oluyor. Soğutucusu sağlam ve OC olmayan model varsa ondan alın. İlla OC'li versiyon alacaksanız da kendi programından MHz'sini düşürün.

Default değerleri şu şekildedir:

Temel hız: 1660 MHz.
Oyun hızı: 2400 MHz.
Boost hızı: 2970 MHz'e kadar. (OC'li versiyonlarda 3000+ olur)
VRAM hızı: 2518 MHz.

Önerebileceğiniz bir model var mıdır?

Son düzenleme:
@AhmetUA, bütçenize göre seçebilirsiniz. Giriş segmentinde Sapphire Pulse modeli ve XFX iyidir. Tepe model olarak düşünürseniz Nitro+ öneririm. Gigabyte modellere bakmanızı önermem, diğer modellere göre ciddi sıcaklık farkları var.

Teşekkür ederim.

9070XT çok iyi bir kart. Alır almaz UV ve gücü düşüreceksiniz. Emin olun %-10 ile %+10 arasında 2-3 FPS anca oynuyor. AMD tarafında tek eleştirim gereksiz karta gereksiz güç basması. Bu kart daha düşük güç ve ısıda daha verimli çalışabilen bir kart.

Bu kart stok olarak zaten güç limitlerinde çalıştığından üstüne OC+Power Slide ile artırma falan yapınca gümlüyor. Undervolt yapıp tertemiz kullanacaksın, UV+OC yapmayacaksın.

Unutmayın, sadece UV. Zaten gereğinden fazla kuvvetli, şansınızı çok zorlamayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı