RX 9070 XT ekran kartı sorunlu mu?

PSU FSP Hydro Power 850W modelinden kartta bu problemi yaşayan bir sürü insan var yakın arkadaşımda bile aynı problem var kronik olduğunu düşünüyorum.
Kart marka modeliniz nedir? TUF'u 2 haftadır yoğun şekilde kullanıyorum ve UV kaynaklı çökmeler haricinde herhangi bir sorununu görmedim. Kronik sorunlu bir seriye denk gelmiş olabilirsiniz.

PSU arızası da buna sebep verebilir, marka/modele güvenmemek lazım.

Sizden sonra @Sleipnir 'in eli sipariş iptal butonuna gidip gidip geliyordur. 😀 😀

Kart marka modeliniz nedir? TUF'u 2 haftadır yoğun şekilde kullanıyorum ve UV kaynaklı çökmeler haricinde herhangi bir sorununu görmedim. Kronik sorunlu bir seriye denk gelmiş olabilirsiniz.

PSU arızası da buna sebep verebilir, marka/modele güvenmemek lazım.

Sizden sonra @Sleipnir'in eli sipariş iptal butonuna gidip gidip geliyordur. 😀 😀

Ben Prime modelini kullanıyorum TUF'da da çok problem yaşayan gördüm.

Last of Us bu konuda tam bir eleyici konumunda bulunuyor. Çökecekse Last of Us'da kesin çöküyor. -85mV'den başladım ve an itibariyle -50mV'ye kadar düştüm. Bu aralıkta Last of Us hariç tüm oyunlar ve benchmarklar stabildi. Benim kartımda -50mV şu an için stabil görünüyor.

Yaşadığınız problem yük altında mı oluyor yoksa normal masaüstü kullanımda da gerçekleşiyor mu?
-50 mV falan ne hocam ya. Kart elime geldi. Korkuyorum şuan arkadaş da demiş.
Uv kaynaklı çökme ne ? Abi bunlar yazılımsaldir ins.
Neyse ben psu ve kasa araştırıp test aşamasına sokacağım. @UmutMelihAkyol ve siz değerli hocalarıma danisacagim sonra.

Sorum ekran kartı 3 fanli, cokmemesi için aparat öneriniz var mı? Ortasından.

Last of Us bu konuda tam bir eleyici konumunda bulunuyor. Çökecekse Last of Us'da kesin çöküyor. -85mV'den başladım ve an itibariyle -50mV'ye kadar düştüm. Bu aralıkta Last of Us hariç tüm oyunlar ve benchmarklar stabildi. Benim kartımda -50mV şu an için stabil görünüyor.
Ayrıca şu deneyeceğim şeyleri mala anlatır gibi size zahmet anlatır mısınız? Ben pinpirik adamim, takıntı yapıp uyuyamam çünkü:)

Size de teşekkür ediyorum.

Toplama olduğu için zor kasayı direkt yollamam lazım.
Geçmiş olsun reis be, uzulduk .

Uv kaynaklı çökme ne ? Abi bunlar yazılımsaldir ins.
Ayrıca şu deneyeceğim şeyleri mala anlatır gibi size zahmet anlatır mısınız? Ben pinpirik adamim, takıntı yapıp uyuyamam çünkü:)

Size de teşekkür ediyorum.
Estağfurullah. Daha serin çalışsın ve performans kaybı olmasın diye MHz artırıp voltaj düşürüyoruz. Eğer verdiğimiz voltaj düşük kalırsa kart yük altında çöküyor. Ayarları sıfırlayınca eski haline dönüyor, kalıcı bir hasar vermiyor. Kabaca böyle.

Baktınız ki size Samsung VRAM denk gelmiş, o zaman hiç uğraşmazsınız. Takıp programla bakmadan bilemezsiniz.

Driver sorunları eskisine göre daha iyi ama hâlâ bazı problemler var. Kendim RX6800 kullanıyorum; en basitinden, oyundayken AMD Software uygulamasını açamıyorum. Programı açmak için illa oyunu kapatmam gerekiyor. Ayrıca bazen YouTube’a falan girerken siyah ekranda kalıyor. Bu tarz hatalar yaşıyorum ve oyun driver destekleri de geç geliyor. Mesela Battlefield 6 çıkmadan önce Nvidia direkt sürücüyü yayınlamıştı, AMD ise oyun çıktıktan 1 veya 2 gün sonra yayınlamıştı.

Hayır, sorunlu değil. AMD'nin adı çıktı. AMD 6000 serisinden sonra toparlamaya başladı ve 9000 serisinde hiçbir sorun kalmadı. Sorun yaşayanlarda her kartta başımıza gelecek sorunlar. Bu sorunların aynısı NVIDIA tarafında daha fazla var mesela. Kimse bunu konuşmuyor. Bunu globale bakarak anlayabilirsiniz. AMD bir hata yapsa Reddit platformunda sonuna kadar gömerler ama nedense NVIDIA daha çok gömülüyor bu yıl.

2 yıl 6750 XT, 6 ay 6800 XT ve 2 haftadır 9060 XT ekran kartı kullanıyorum. Arada 4070 ve 5070 Ti ekran kartlarını kullandım. 6750 XT kullanırken sadece 2 sürümde sorun yaşamıştım. 6800 XT ve 2 haftalık 9060 XT kartlarında 1 kere bile sorun yaşamadım. 5070 Ti ekran kartında sorunlardan oyun dahi oynayamıyordum, siz düşünün.

Evet, AMD tarafında da belli başlı bazı sorunlar var. Bu sorunlar herkese denk gelmese de bir kesimin başına geliyor. Bu sorunların aynısı NVIDIA tarafında da oluyor. 2 şirkette masum değil. 2 tarafta da sorun yaşamazsınız o yüzden.

Genel olarak AMD tarafı daha çok saf güç kullanıyor NVIDIA tarafı daha çok yazılım kullanıyor bundan dolayı bir tarafın güncellemelerle bozuyor diğer tarafta da elektrik akışıyla AMD tarafı için sağlam bir PSU kullandığınız sürece kolay kolay bir sorun yaşacağınızı sanmıyorum ve dönüştürücü kullanmanızı tavsiyede etmiyorum bende bir 70XT kullanıcısıyım sorun yaşamadım bu zamana kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı