AMD Ryzen 1500X ve AMD RX580 Düşük Performans

Arkadaşın sorunu düşük FPS sorunu değil düşük GPU kullanımı bu sorununda RAM MHZ'i veya boyutuyla alakalı olduğunu sanmıyorum.

O değerlerin öyle gelgitli olması düşük GPU kullanımı olduğunu göstermez. Ona bakarsanız yüzde 0 ya da 30 olduğu anlarda FPS'in aynı kalmaması gerekirdi. Aksine kullanım düşünce FPS artıyor yer yer videoda. Bu PUBG optimizasyonuyla alakalı bir durum, bende de var aynısı.
 

Evet bana da saçma geldi söylediği. CSGO dışında hemen hemen her oyunda bu durumdan muzdaribim(Gta 5 -Ark Survival Evolved -Euro Truck Simulator) gene gpu kullanımı csgoda da dalgalanıyor devamlı ama kasma yaşamıyorum onda hiç değilse.


İnanın defalarca denedim söylediklerinizi geçen sene haziran ayının sonlarında toplamıştım sistemimi garantisi hala devam ediyor ama önce sorunun tam olarak ne kaynaklı olduğunu anlamaya çalışıyorum kasayı toplu göndermek istemiyorum satın aldığım mağaza il dışında olduğu için kargoda zarar görmesinden çekiniyorum.

Oyun içi ekran kartı işlemci kullanımını atsanız iyi olurdu. Yüksek ihtimalle GPU'nuz az kullanılıyor.

Değerler devamlı dalgalandığı için ekran görüntüsü yerine video ekledim daha sağlıklı olur diye düşündüm.
 
İmzamdaki sistemde PUBG de Shroud'un oynadığı ayarlar ile uçakta 140+ FPS çatışma ve loot esnasında ise +110 FPS ile oynuyorum. Bu 3 tane bilgisayar değiştirdim 1 tanesinde bile PUBG optimizasyon sorunu ile karşılaşmadım. Bazı kullanıcılarda sorun yaparken bazılarında yapmıyor garip bir durum.
 
Farklı bir ekran kartıyla sistemi test etme şansınız var mı? Böyle RX 580 muadili veya ona yakın bir kartla. Eğer o kartta da aynı sıkıntıları yaşıyorsanız sorunu farklı yerlerde aramanız gerekecektir.
 

Demek istediğim bu işte, sende 2x8 3200 frekanslı bellekler var, işlemcin daha iyi ve ekran kartın OC versiyonuyla bu sistemi bir üst seviye ekran kartı olmasına rağmen bu oyun bazında geçebiliyorsun. Çünkü oyun hem iyi bir işlemci istiyor hem de yüksek RAM miktarı. Diğer oyunlarda böyle bir şey olmasa da PUBG için malesef böyle.
 
Bencede bi sistemi test ederken PUBG ile test etmek çok mantıklı gelmiyor bana.
 
8GB RAM daha eklemeyle düzelecektir.

Bundan emin değilim.




Çevrem de ki bir çok kişi fps drop olaylarını ram artırarak çözdüğünü söylüyor ama benim yaşadığım fps droba giriyor mu bilmiyorum çünkü devamlı kasarak oynuyorum +60 fpste olsa farketmiyor bu durum etrafa bakmaya çalışırken çok eziyet çekiyorum



Malesef.
 
Hangi şehirde yaşıyorsunuz. Belki ben size yardımcı olabilirim ekran kartı konusunda.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…