AMD Ryzen 1500X ve AMD RX580 Düşük Performans

Arkadaşın sorunu düşük FPS sorunu değil düşük GPU kullanımı bu sorununda RAM MHZ'i veya boyutuyla alakalı olduğunu sanmıyorum.

O değerlerin öyle gelgitli olması düşük GPU kullanımı olduğunu göstermez. Ona bakarsanız yüzde 0 ya da 30 olduğu anlarda FPS'in aynı kalmaması gerekirdi. Aksine kullanım düşünce FPS artıyor yer yer videoda. Bu PUBG optimizasyonuyla alakalı bir durum, bende de var aynısı.

Baştan söylemem gerekirse arkadaşınızın size verdiği bilgi yanlış bir bilgidir. i5 8400 mesela oyunlarda %70 %80 kullanımlara çıkabiliyor. Ryzen sistemlerde ise genelde %40 %50 değişiyor.Sorununuza gelicek olursak darboğaz yaşamıyorsunuz bu sorununuzun RAM ile bi alakası yok. Ekran kartında bir arıza olabilir diye düşünüyorum. İlk defa karşılaştım böyle bir sorunla.

Evet bana da saçma geldi söylediği. CSGO dışında hemen hemen her oyunda bu durumdan muzdaribim(Gta 5 -Ark Survival Evolved -Euro Truck Simulator) gene gpu kullanımı csgoda da dalgalanıyor devamlı ama kasma yaşamıyorum onda hiç değilse.

Ekran kartınız ile ilgili sorun olabilir veya yazılımsal olarak bir sorun da olabilir. Önce en kolayından başlamak en iyisi. Temiz kurulum yapıp BIOS'u ve diğer yazılımları en güncel sürümlerini kurarak tekrar test etmenizi öneririm.

İnanın defalarca denedim söylediklerinizi geçen sene haziran ayının sonlarında toplamıştım sistemimi garantisi hala devam ediyor ama önce sorunun tam olarak ne kaynaklı olduğunu anlamaya çalışıyorum kasayı toplu göndermek istemiyorum satın aldığım mağaza il dışında olduğu için kargoda zarar görmesinden çekiniyorum.

Oyun içi ekran kartı işlemci kullanımını atsanız iyi olurdu. Yüksek ihtimalle GPU'nuz az kullanılıyor.

Değerler devamlı dalgalandığı için ekran görüntüsü yerine video ekledim daha sağlıklı olur diye düşündüm.

O değerlerin öyle gelgitli olması düşük GPU kullanımı olduğunu göstermez. Ona bakarsanız yüzde 0 ya da 30 olduğu anlarda FPS'in aynı kalmaması gerekirdi. Bu PUBG optimizasyonuyla alakalı bir durum, bende de var aynısı.
İmzamdaki sistemde PUBG de Shroud'un oynadığı ayarlar ile uçakta 140+ FPS çatışma ve loot esnasında ise +110 FPS ile oynuyorum. Bu 3 tane bilgisayar değiştirdim 1 tanesinde bile PUBG optimizasyon sorunu ile karşılaşmadım. Bazı kullanıcılarda sorun yaparken bazılarında yapmıyor garip bir durum.

İmzamdaki sistemde PUBG de Shroud'un oynadığı ayarlar ile uçakta 140+ FPS çatışma ve loot esnasında ise +110 FPS ile oynuyorum. Bu 3 tane bilgisayar değiştirdim 1 tanesinde bile PUBG optimizasyon sorunu ile karşılaşmadım. Bazı kullanıcılarda sorun yaparken bazılarında yapmıyor garip bir durum.

Demek istediğim bu işte, sende 2x8 3200 frekanslı bellekler var, işlemcin daha iyi ve ekran kartın OC versiyonuyla bu sistemi bir üst seviye ekran kartı olmasına rağmen bu oyun bazında geçebiliyorsun. Çünkü oyun hem iyi bir işlemci istiyor hem de yüksek RAM miktarı. Diğer oyunlarda böyle bir şey olmasa da PUBG için malesef böyle.

Demek istediğim bu işte, sende 2x8 3200 frekanslı bellekler var, işlemcin daha iyi ve ekran kartın OC versiyonuyla bu sistemi bir üst seviye ekran kartı olmasına rağmen bu oyun bazında geçebiliyorsun. Çünkü oyun hem iyi bir işlemci istiyor hem de yüksek RAM miktarı. Diğer oyunlarda böyle bir şey olmasa da PUBG için malesef böyle.
Bencede bi sistemi test ederken PUBG ile test etmek çok mantıklı gelmiyor bana.

8GB RAM daha eklemeyle düzelecektir.

Bundan emin değilim.

Kullandığınız RAM hem 8GB hem de 2400 Mhz. Ryzen sistemlerde cidden fark ediyor RAM frekansı ve ayrıca oyunda 7.1 kullanım gördüm. Sanmayın ki tamamını kullanmıyor diye yeterli, 16 GB olsaydı en az 8-9 civarı kullanırdı.

*Ekleme: Buyrun size ufak bir örneği -
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çevrem de ki bir çok kişi fps drop olaylarını ram artırarak çözdüğünü söylüyor ama benim yaşadığım fps droba giriyor mu bilmiyorum çünkü devamlı kasarak oynuyorum +60 fpste olsa farketmiyor bu durum etrafa bakmaya çalışırken çok eziyet çekiyorum

Farklı bir ekran kartıyla sistemi test etme şansınız var mı? Böyle RX 580 muadili veya ona yakın bir kartla. Eğer o kartta da aynı sıkıntıları yaşıyorsanız sorunu farklı yerlerde aramanız gerekecektir.

Malesef.

Bundan emin değilim.

Çevrem de ki bir çok kişi fps drop olaylarını ram artırarak çözdüğünü söylüyor ama benim yaşadığım fps droba giriyor mu bilmiyorum çünkü devamlı kasarak oynuyorum +60 fpste olsa farketmiyor bu durum etrafa bakmaya çalışırken çok eziyet çekiyorum

Malesef.
Hangi şehirde yaşıyorsunuz. Belki ben size yardımcı olabilirim ekran kartı konusunda.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı