AMD Ryzen 1700 vs i5 6500

Monkey D Garp

Kilopat
Oyun için alıcam arkadaşlar. Normalde sistemi toplamıştım ama RX 480 yerine GTX 1070 almaya karar verince fiyat 6000'e kadar çıktı ben de ikisi arasında bir fark var mı onu öğrenmek istedim. PC'yi sadece oyun amaçlı alıcam. Biraz sıkıntı olacak ama 2000 verip birde g sync monitör almayı pilanlıyorum. Bütcemi zorlamaması açısından bu soruyu sordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
R7 1700 ile i5 6500 kıyaslamak mantıklı olmaz. Oyun da dahil her alanda tabiki R7 1700 fazlasıyla üstün. Ancak sadece oyun için aldığınız bir bilgisayarda i5 6500 de sizi üzmez ve bazen darboğaza girse de yetecektir. Ancak kısa ömürlü olur.

Aynı fiyatın işlemcileri değiller, kıyaslamak doğru olmaz. Bütçeni tam olarak belirtip alınacak veya elde bulunan parçaları belirtirsen bizde sistem önerisinde bulunabiliriz.

İki işlemci birbirinin rakibi değil. R7 1700 modelinin rakibi İntel tarafından güncel işlemci açısından değerlendirirsek İ7 7700K ve 7700 modelleridir. Bu iki modelde oyun performansı olarak Ryzen modellerinin önünde. Saf işlemci gücü olarak ise Ryzen modelleri çok daha güçlüdür. R7 1700 tercih edebilirsin.

R7 1700 ile i5 6500 kıyaslamak mantıklı olmaz. Oyun da dahil her alanda tabiki R7 1700 fazlasıyla üstün. Ancak sadece oyun için aldığınız bir bilgisayarda i5 6500 de sizi üzmez ve bazen darboğaza girse de yetecektir. Ancak kısa ömürlü olur.

i5 6500'ün kısa ömürlü olacağını nerden çıkardın ? Aynı şekilde darboğaz yapacağını nerden çıkardın ? AMD'ye çalışmıyorsan bilgi yanlışlarını düzelt.

i5 6500'ün kısa ömürlü olacağını nerden çıkardın ? Aynı şekilde darboğaz yapacağını nerden çıkardın ? AMD'ye çalışmıyorsan bilgi yanlışlarını düzelt.

Arkadaş GTX 1070 kullanacağını söylüyor. Tabiki kısa ömürlü. Şuan bile darboğaz var. 1-2 yıl sonra çıkan oyunlarda iyice artacaktır.
Ki bilgisayarda sadece oyun oynanmaz. Antivirus'u var, virus'u var, arkaplan uygulamaları var. Testlerde temiz bilgisayarda bile tam olarak besleyemezken normal kullanımda da besleyemez GTX 1070'i.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir insanı fanboy'lukla itham etmeden önce azıcık araştırıp doğru bilgiyi edinin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı