Oyun için Linux dağıtımı önerisi

Selamlar, FPS arttığı söyleniyor Linux'ta, Valorant ve MTA oyunlarını destekleyen bir Linux var mı? Varsa FPS artar mı?
Valorant veya benzeri oyunlar, Vanguard gibi anti-hile yazılımları nedeniyle oynanamayabilir.

İyi bir sisteminiz varsa büyük bir fark hissetmezsiniz; ancak düşük sistemlerde işletim sistemine düşen yük azaldığı için FPS artışı elde edilebilir.

Büyük farklar bekleme. Bazı oyunlar da biraz daha iyi FPS alırsın bazılarında daha kötü. YouTube'da "Linux Gaming distro test" yazarsan çeşitli videolar görürsün. Ayrıca Valorant oynayamazsın. Eğer Linux kullanmak istiyorsan illa Dual boot yap.

Ubuntu rahatlıktır. Farklı görünümler için Ubuntu flarvors vardır.

Oyunları kontrol etmek için şu 2 siteyi kullanabilirsin.
Platin, Altın ve Native oyunu oynayabilirsin demektir.

Ayrıca şüphem var ama Linux'ta sağlıklı bir oyun deneyimi için ekran kartının Vulkan desteklemesi gerekir.

Ek olarak konuda yazılmamış ama Valorant'ı oynayamazsınız.
Valorant'ın hile koruma sistemi Linux dağıtımlarında çalışmayacak şekilde tasarlanmıştır.

Son düzenleme:
Ubuntu rahatlıktır. Farklı görünümler için Ubuntu flarvors vardır.

Oyunları kontrol etmek için şu 2 siteyi kullanabilirsin.
Platin, Altın ve Native oyunu oynayabilirsin demektir.

Ayrıca şüphem var ama Linux'ta sağlıklı bir oyun deneyimi için ekran kartının Vulkan desteklemesi gerekir.

Ek olarak konuda yazılmamış ama Valorant'ı oynayamazsınız.
Valorant'ın hile koruma sistemi Linux dağıtımlarında çalışmayacak şekilde tasarlanmıştır.
Hocam Riot'tan uzak duruyorum 😅
Ek olarak önereceğiniz bir ubuntu tabanlı OS var mıdır? Konuya ilginiz için çok teşekkür ederim.

Pardon hocam saf Ubuntu olduğunu anlamadım. Göz atacağım teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı