Merhaba ben hem oyunlarda en yüksek ayarlarda yüksek performans almak hemde YouTube için video çekmek istiyorum. GTX 1080 Ti alacağım fakat yanında i7 8700k mı, yoksa Ryzen 1800X mi tercih etsem bilmiyorum. En yüksek ayarlarda oyunu kaldırırken aynı zamanda video çekerken üstüne edit ve render işlemleri falanda girecek. Yani hem YouTube hem oyun bilgisayarını aynı anda kaldırabilecek bir bilgisayarda hangi işlemciyi tercih etmeliyim?
8700K 1080P çözünürlükte Ryzen'den çok daha iyi performans gösterse de 1080 Ti 2K 144Hz veya 4K çözünürlüğe sahip monitörle birlikte kullanılacak ekran kartı olacağından ben 1800X'in 8700K'dan çoklu işlemlerde daha fazla avantaj sağlayacağını düşünüyorum.
Ekran kartın bozulduğunda görüntü alabilmek için dahili grafiğe ihtiyacın olacak. Ryzen'da dahili grafik bulunmuyor ama Intel'de var. Bu durumu göz önünde bulundurmak gerekirse İ7 8700K almak daha mantıklı bir seçim olacaktır.
Ekran kartın bozulduğunda görüntü alabilmek için dahili grafiğe ihtiyacın olacak. Ryzen'da dahili grafik bulunmuyor ama Intel'de var. Bu durumu göz önünde bulundurmak gerekirse İ7 8700K almak daha mantıklı bir seçim olacaktır.
Ekran kartı niye bozulsun ki özel bir durum olmadığı sürece yıllarca kullanırım. Benim merak ettiğim hem oyun hem video çekme edit ve render de en hızlı performansı verecek işlemci.
Ekran kartı niye bozulsun ki özel bir durum olmadığı sürece yıllarca kullanırım. Benim merak ettiğim hem oyun hem video çekme edit ve render de en hızlı performansı verecek işlemci.
Teknoloji işte, her an bozulabilir. Böyle bir sıkıntının çekilmemesi için dahili grafik işlemcisi gerekiyor. Zaten Cofee Lake'larda bu sefer oyun ve render performansında ciddi bir artış oldu.
@Toprak Aga Ya bir neden bulamadın da onu mu koydun çok güldüm Bari render, oyun felan de de öyle savun 8700K'yı Dahili GPU'su olup olmaması beni zırnık ilgilendirmiyor açıkcası
Render'dan pek anlamıyorum. Ancak renderda 1800X biraççık daha iyi onu biliyorum Ancak eğer @SideWinder hocamızın dediği gibi renderi GPU ile alıcaksan ve işlemci buna etki etmeyecekse i7 8700K öneririm. Oyun performansı olarak üstün gelir.
@Toprak Aga Ya bir neden bulamadın da onu mu koydun çok güldüm Bari render, oyun felan de de öyle savun 8700K'yı Dahili GPU'su olup olmaması beni zırnık ilgilendirmiyor açıkcası
Render'dan pek anlamıyorum. Ancak renderda 1800X biraççık daha iyi onu biliyorum Ancak eğer @SideWinder hocamızın dediği gibi renderi GPU ile alıcaksan ve işlemci buna etki etmeyecekse i7 8700K öneririm. Oyun performansı olarak üstün gelir.