AMD Ryzen 3 2200G metin2 oynarken kasıyor!

metin64909

Hectopat
İyi forumlar.
Öncelikle sistemim;

AMD Ryzen 3 2200G.
ASRock B450M-HDV r4.0 3200MHz OC.
G.Skill ripjawsv 16(2x8) 3200MHz DDR4.
120GB SSD.

Metin2 oynarken mesela pazar alanında inanılmaz kasıyor. 2 client açıyorum 1 pazar ve 1 oynadığım karakter olmak üzere. Ayrıca kasıp kasmadığını tek client açarak da denedim fakat sonuç aynı deişen bir şey yok. Eger etrafta kalabalık bir oyuncu kitlesi varsa veya bir o kadar fazla canavar varsa inanılmaz kasıyor. Önceki sistemim Intel Pentium d 2 çekirdekliydi ve 4 GB tek slot RAM vardı 1600MHz o bile bu kadar kasma yapmıyordu yani en azından bu kadar. Bi kaç sorum olacak sizlere; 1- APU olarak kullandığım için mi bu kadar kasma yapıyor? 2- ekran kartı alsam bu kasma sorunum çözülür mü? Overclock denedim ancak stabil çalışmadığını fark ettim.Değer 3.8 1100MHz çünkü oyunu aniden kapatiyor. Daha sonra anakartın BIOS bolumunde performance mode gibi bir seçenek olmadığından yine kendi sitesinden indirdigim ASRock tuning programı yardımıyla performance mode aldım. 3, 7GHz hızına alıyor ama ben bir numarasını fark etmedim.

3- Overclock yalnışmı yaptım acaba? Overclock için anakart modelini yazıp overclock yazınca karşıma aynı anakart işlemci ve RAM seçenekli bir video yardımıyla takip ederek yaptım.

4- Eğer ekran kartı bu sorunu çözmezse nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler şimdiden.

Metin2 tek çekirdek kullanan bir uygulama.Sizin işlemcinizin tek çekirdek performansı yeterli gelmiyor.Ayrıca APU kullanıyorsunuz.Sorununuz işlemciden kaynaklı.Tavsiyem 3. nesil ryzen işlemciye geçmeniz ama mümkünse APU olmasın. 3600x ve 5700xt ile 14 pazar 5 kullandığım client olmak üzere 19 client ile oynayabiliriyorum.NOT olarak düşeyim sadece metin2 için sistem toplamayın miadını doldurdu artık.

Bende kasma olmuyor dostum.
Ekran kartı alsam bu sorun çözülür mü acaba ?
Metin2 tek çekirdek kullanan bir uygulama.Sizin işlemcinizin tek çekirdek performansı yeterli gelmiyor.Ayrıca APU kullanıyorsunuz.Sorununuz işlemciden kaynaklı.Tavsiyem 3. nesil ryzen işlemciye geçmeniz ama mümkünse APU olmasın. 3600x ve 5700xt ile 14 pazar 5 kullandığım client olmak üzere 19 client ile oynayabiliriyorum.NOT olarak düşeyim sadece metin2 için sistem toplamayın miadını doldurdu artık.
Metin2 için pc toplamadım.Ona bakarsak asıl Knight Online oyuncusuyum oda aynı halt.Sadece güncel ve elimden geldiği kadar bir sistem topladım.Düşük bütçeli ekran kartı ve işlemci uyumlu çalışabilecek anakartıma uyumlu ne onerirsin ?

Optimizasyon rezil olduğundan, BIOS'a gir ve SMT açık ise kapat dene.
biostan smt kapattım şuan inanılmaz bir fark oldu kasma konusunda baya iyi oldu.tabi yine az bir kasma var ama butun effectler ile kasma iyileşti biraz
Oyun içi sistem seçeneklerinden CPU modunu deneyebilirsin.
öyle bir seçenek goremedim ?
Bütçenizi belirtirseniz daha yerinde öneri olur fakat şu anda Ryzen5 3600 ve rx 570(sıfır) veya rx580(2.el temiz olduğunu bildiğiniz varsa ) alınabilir.
Bendeki işlemciyi satmam gerekicek ne kadar eder bir bilgim yok daha alalı çok olmadı 2 hafta filan. fiyat performans kısmıyla ilgileniyorum çokta aşırı bir işlemci ekran kartı duşunmuyorum

Son düzenleme:
@metin64909 Güzel, Radeon ayarlarından standart yap. Anti-Lag, Enhanced SYNC ve Freesync gibi özellikleri kapat birde.
Standart aldım fakat anti-lag kısmını bulamadım enhanced de bulamadım freesync zaten kapalı desteklemıyor.Ayrıca yakın çevre gokyuzu gorunuyor ilerledikçe etraf gorunuyor arkadakilerde uzaklaşınca gokyuzu oluyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı