Çözüldü AMD Ryzen 3 APU Sistemde DCOM DistributedCom Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

flosemih

Kilopat
Selamlar. 2 hafta önce APU bir sistem topladım. Ryzen 3 2200G işlemcili ve 16 GB 2x8 3200 MHZ RAM kullanıyorum. Oyunlarda normal FPS değerleri almama rağmen birden masaüstüne dönüp oyunlardan atıyor ya da kilitleniyor. Resimde görüldüğü gibi olay görüntüleyici'de DistributedCom hata mesajı alıyorum. Yardım edebilirseniz sevinirim.

hata.jpg

Çözüm
Memtest ile test edin bellekleri. Ayrıca bellek frekansını düşürüp deneyin. 3200 Mhz soruna sebep oluyor olabilir.
Anakartım ASUS B350M-A. 4023 versiyonu BIOS'um guncel. Format atmadan once mavı ekran alıyordum ama format attıktan sonra sadece oyundan masaüstüne dönme olayları devam edıyor. Mavi ekran hatası almıyorum artık.

Windows sürümümde 1809. Windows üzerinden sizin hazırladıgınız videolar ile RAM testi de yaptım hata almadım. RAM'lerim 3200 MHz G.Skill SineperX. BIOS üzerinden 3200 MHz olarak ayarladım acaba bu sıkıntı yaratıyor olabilir mi?

• BIOS güncel mi?
  • Mavi ekran hatası alıyor musun?
  • Windows 10 1809 mu?

Recep Bey

• Bios güncel 4023 versiyonu (Asus Prime B350 MA)
  • Mevi ekran hatası formattan sonra almıyorum sadece masaüstüne dönüyor
  • Windows 10 1809 versiyonu evet
@Recep Baltaş dün akşam sorduğunuz soruları cevapladım fikrinize çok ihtiyacım var müsait oldugunuzda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Bey dediğiniz gibi RAM frekansını 3000 MHZ'e düşürdüm sistem stabil hale geldi. 3200 MHZ'de hiç bir şekilde kullanamayacakmıyım peki? Yani bu sorun şu anda apu olarak kullandıgım için mi? Harici bir ekran kartı alırsam 3200'de stabil olarak kullanabilir miyim? Yoksa anakart kaynaklı bir sorun mu BIOS güncellemesi mi beklemem gerekiyor.

Çok teşekkürler @Recep Baltaş.
Sorunum @Recep Baltaş'ın önerisi sayesinde çözüldü Ram frekansımı 3200 MHZ'den 3000 MHz'e düşürünce tüm problemler ortadan kalktı ve stabil hale geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı