AMD Ryzen 3200G APU sisteme sonradan ekran kartı takılabilir mi?

Öncelikle Bana Üşenmeyip Bukdr Aydınlatıcı Bi Fikir Verdiğiniiz Çok Teşekkür Ederim Ben Sistemi Sipariş Verdim İlerde 8 gb ram alıp kendim taksam olur demi dediğiniz gibi çift kanal sağlayabilirim artış olabilir. Birde ilerde ekran kartı almak istesem işlemciyimi değiştirmek zorundayım?

Anladım Çok Teşekkür Ederim Cevap verdiğiniz için dar boğaz derken bu önerdiğiniz rx 580 ekran kartı nasıl bir dar boğaz yapar ve kaç gb ekran kartı?
Rica ederim hocam ne demek. :)

Evet o şekilde de yapabilirsiniz. İlk başta tek 8 ile başlayıp ileride 8 GB daha ekleyebilirsiniz.

İleride ekran kartı almak isteseniz değiştirmek zorunda kalabilirsiniz hocam.

Çünkü işlemci zaten RX 570 ile bile darboğaz yapıyor. Siz o işlemciyi uzun bir süre kullanıp sonra işlemci yorgun haldeyken ekran kartı takarsanız kat kat darboğaz olabilir. Bana sorarsanız şimdiden 3400G APU sistem veya 1600 AF gibi bir işlemci alıp RX 570 takmak en mantıklısı.

Abim 😂 Mükemmel Diosun Ama Çok Pahalı Be Hani Ben İlk Defa Pc Alıyorum Masa Üstü Olarak leptop vardı oda zaten çöptü çok bir büyük performans beklemiyorum ufak tefek oynatsın cs go mobile pubg vs low ayarlarda Rx dediğiniz ekran kartı çok pahalı daha ucuz ekran kartları taksam da mı dar boğaz yapar?

Abim 😂 Mükemmel Diosun Ama Çok Pahalı Be Hani Ben İlk Defa Pc Alıyorum Masa Üstü Olarak leptop vardı oda zaten çöptü çok bir büyük performans beklemiyorum ufak tefek oynatsın cs go mobile pubg vs low ayarlarda Rx dediğiniz ekran kartı çok pahalı daha ucuz ekran kartları taksam da mı dar boğaz yapar?
Darboğaz yapmaz daha ucuz kartlar kullanırsanız. PC ucuz değil almışken bütçe limitleri zorlamalısınız tabi ben sizin bütçenizi bilemem.

Evet haklısınız çok pahalı. O zaman şöyle yapalım. 3200G alın. İleride takacağınız ekran kartı ucuz bütçeli derken hangi kart olduğuna bağlı. Genel ucuz bütçeli ekran kartları ile darboğaz yapacağını sanmıyorum. Siz ne takmayı düşünürdünüz?

Evet haklısınız çok pahalı. O zaman şöyle yapalım. 3200G alın. İleride takacağınız ekran kartı ucuz bütçeli derken hangi kart olduğuna bağlı. Genel ucuz bütçeli ekran kartları ile darboğaz yapacağını sanmıyorum. Siz ne takmayı düşünürdünüz?
Abim Cidden Seni Böyle Meşgul Ediyorum Kusuruma Bakma Bilmemek Değil Öğrenmemek Ayıp Bana Önerdiğiniz Ekran Kartı 8 gb dar boğaz yapar dediniz ben 4gb ekran kartı taksam gene mi dar boğaz yapar yoksa apu sistemin kendi verdiği performansdan daha iyi bir performans mı verir?

Abim Cidden Seni Böyle Meşgul Ediyorum Kusuruma Bakma Bilmemek Değil Öğrenmemek Ayıp Bana Önerdiğiniz Ekran Kartı 8 gb dar boğaz yapar dediniz ben 4gb ekran kartı taksam gene mi dar boğaz yapar yoksa apu sistemin kendi verdiği performansdan daha iyi bir performans mı verir?
Hocam estağfurullah. Ne demek meşgul etmek?
İstediğiniz kadar yardımcı olabilirim. :)

Şu şekilde açıklayabilirim ;

8 GB ekran kartları genelde üst seviye olduğu için çoğu ile darboğaz yapacaktır zaten.

4 GB ekran kartı konusuna gelirsek üründen ürüne değişir. Ona kesin bir şey söyleme imkanım yok malesef. Bazıları ile yapmayabilir. Bazıları ile yapabilir. Siz almak istediğiniz ekran kartı hakkında yeni bir konu açabilirsiniz isterseniz. Forumdaki arkadaşlar size gayet iyi şekilde yardımcı olacaktır. Onun dışında aklınızda bir ekran kartı var mı? Yani ileride ben bunu alırım dediğiniz bir ürün var mı?

Hocam estağfurullah. Ne demek meşgul etmek?
İstediğiniz kadar yardımcı olabilirim. :)

Şu şekilde açıklayabilirim ;

8 GB ekran kartları genelde üst seviye olduğu için çoğu ile darboğaz yapacaktır zaten.

4 GB ekran kartı konusuna gelirsek üründen ürüne değişir. Ona kesin bir şey söyleme imkanım yok malesef. Bazıları ile yapmayabilir. Bazıları ile yapabilir. Siz almak istediğiniz ekran kartı hakkında yeni bir konu açabilirsiniz isterseniz. Forumdaki arkadaşlar size gayet iyi şekilde yardımcı olacaktır. Onun dışında aklınızda bir ekran kartı var mı? Yani ileride ben bunu alırım dediğiniz bir ürün var mı?
Teşekkür ederim abim şuanlık aklımda yok ekran kartı almak önceliğim bi ram daha almak toplam 16 yapmak geil ova forza 3000 mhz ram takılı şuan ilerde alıcağım ramin markası değişik olsa sıkıntı olur mu aynı marka mı olması gerek nelere dikkat etmem gerekiyor?

Teşekkür ederim abim şuanlık aklımda yok ekran kartı almak önceliğim bi ram daha almak toplam 16 yapmak geil ova forza 3000 mhz ram takılı şuan ilerde alıcağım ramin markası değişik olsa sıkıntı olur mu aynı marka mı olması gerek nelere dikkat etmem gerekiyor?
İleride farklı marka fakat aynı özelliklerde RAM takarsanız bir sıkıntı olmaz. Yinede her zaman aynı marka takmak önerilir. Çünkü aynısını takmak her zaman daha sağlıklıdır. Eğer yapabiliyorsanız önceliğiniz aynı RAM'den takmak olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı