AMD Ryzen 5 1600 vs Intel Core i5 8600K

Sunar

Kilopat
Daha fazla  
Oyun bilgisayarı toplamak istiyorum, şu an kullandığım sistem AMD olduğu için bu sefer INTEL toplamak istiyordum, ama Ryzen işlemciler kafamı karıştırıyor mönitör harici 4000-5000 TL bir sistem toplamayı düşünüyorum.

Sizden önerilerinizi ve sistem tavsiyelerinizi bekliyorum.
AMD'nin soket desteği 2 sene daha devam edicek diye bir laf dolaşıyor okudum, lakin bu sistemi topladıktan sonra 3-4 sene içinde sadece ekran karti takviyesi yapmayı düşünüyorum. Uzun yazdım kusura bakmayın kısacası INTEL yeni nesile 500 TL fazla vermeye değer mi? Ryzen bizi üzer mi?

Elimde Aerocool Strike-X 600w 80+ Power var
1050 Ti Ekran kartı düşünüyorum. (En azından 4-5 ay kullanmalık, piyasa düzelene kadar)
ASUS 1Ms 144Hz Mönitör almayı düşünüyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Oyun bilgisayarı toplamak istiyorum, şu an kullandığım sistem AMD olduğu için bu sefer INTEL toplamak istiyordum, ama Ryzen işlemciler kafamı karıştırıyor mönitör harici 4000-5000 TL bir sistem toplamayı düşünüyorum.

AMD'nin soket desteği 2 sene daha devam edicek diye bir laf dolaşıyor okudum, lakin bu sistemi topladıktan sonra 3-4 sene içinde sadece ekran karti takviyesi yapmayı düşünüyorum. Uzun yazdım kusura bakmayın kısacası INTEL yeni nesile 500 TL fazla vermeye değer mi? Ryzen bizi üzer mi?

1050 Ti Ekran kartı düşünüyorum. (En azından 4-5 ay kullanmalık, piyasa düzelene kadar)

1050 TI için 144 HZ monitör gereği yoktur. 5000 lira ile 8600K sistem için çok kısmanız gerekir diğer bileşenleri o yüzden önermem. Monitör dahil 5000 liraya R5 1600, 1050 TI ve 1080P IPS sistem alabilirsin. Ryzen seni üzmez. Bu arada soket 2 yıl değil, daha sonra değişecek. Ryzen 2(12 NM), 3(10 NM) ve 4(7 NM) garantili AM4 soketinde olacak. Sonrasında DDR5 çıkmazsa Ryzen 5 de bunda olacak.

Oyunlarda 8600K baya önde ama 8600K 6c/6t olmasına rağmen R5 1600 6c/12t ve B350 anakartla OC olabiliyor. Yani 8600K ve Z370 alacağına R5 1600 ve B350 alırsın ve cebinden çok daha az para çıkar. Bu yüzden R5 1600. Hem stok fanı da yeterli.

@The Man From E.A.R.T.H. Öncelikle teşekür ederim yorum için, Ekran kartını piyasa düzelene kadar 105oTi alıcağım için 144Hz bir mönitör alıcam belirttim mesajda. Altta belirttiğim sistem uyumlumudur?

i5-8600K
MSI 1050 Ti
GSKILL(2x8GB)3000MHz
Samsung 960 evo
MSI Z370 GAMING PLUS
PHANTEKS P400 WHITE
Toshiba 1TB 7200Rpm
PSU 6OOW Elimde var.
Burası 4900TL tuttu, farklı sitelerden topladım.
İşlemci Soğutucu öneriniz varsa alabilirim

Cooler Master Hyper 212 alabilirsin. Fha yüksek performans istiyorsan sıvı soğutmalara yönelebilirsin. Eğer RAM'i 8 GB yaparsan Hydro H115i Pro bile alabilirsin. Zaten tavsiyem RAM'i şimdilik 8 GB olarak bırakmandır. Şu an 8 GB sana rahatça yeter. Bendeki bilgisayarda rekor kullanım 6.5 GB. Eğer RAM'i 16 bırakırsan soğutucu üst seviye bir şey olamayacak, muhtemelen işlemciye sınırda yetecek yani OC bile yapamayacaksın. Hele ileride işlemciyi upgrade edersen soğutucun çöp olur. O yüzden RAM'i 8 yapıp sağlam bir sıvı soğutma al bence.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı