AMD Ryzen 5 1600X ile 1600 farkı

@CeyhunG97, işlemcilerde mimari en önemli seçken unsur olduğu için frekans hızlarının önemi yok. 1600'ün yetmemeye başladığı zamanlarda 1600X de yetersiz gelmeye başlar, diye düşünüyorum.
Elbette O.C'suz hallerinden bahsediyorum.
 
XFR özelliği sayesinde daha kaliteli bir soğutucu alınıp, otomatikman OC yapılmış da oluyor. 1600X modelinin, 1600 modeline göre adam akıllı tek artısı bu sanırım.
 
Sırf oyun açısından baktığınızda 1600 ile 1600X arasında %3-5 FPS farkı görebilirsiniz. 1600'ü 3.9Ghz olarak kullandım bir süre. Bu şekilde FPS değerlerine baktım. Sonra anakart üzerindeki VRM'nin 80 derecelere kadar ısındığını gördüm. Stabilite bakımından sorun yoktu ama ısınması beni biraz tedirgin etti. Sonradan tekrar standart hızlara döndüm ve tekrar FPS değerlerine baktım. Aradaki FPS farkı %5.
Yani sadece oyun için düşünüyorsanız R5 1600 fazlasıyla yeterli. İşlemci ağırlıklı çalışmalar yapanlar zaten R5 değil R7 tercih edecektir.
 
@Asabi gerçekten çok güzel bir konuya değinmiş ve test yapmışsın, bu yaptığın OC ile saat hızını arttırman ile ortaya çıkan ısı , 1600x 'de OC yapmadan 3.7 ghz'de daha düşük ve stabil ısılarda daha yüksek saat hızıyla oyunlarda daha öndesin, zaten intel tekli çekirdek performansıyla öne geçmiyor mu ?

1600x alacağım galiba. OC'siz kullanmak için 1600x daha iyi bir seçim, şu soğutucuyu ek olarak satsalar harika olurdu , amd soğutucu yerine şimdi 95watt'ı destekleyen besleyen güzel bir soğutucu almak bulmak sorun.
 
Arkadaşlar ben vatandan r5 1600 aldım Wraith Spire gelmesi lazımdı diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum? Eğer ki yanlış biliyorsam ne kadar para verip Wraith Spire alabilirim ve ya nereden alabilirim ya
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı