AMD Ryzen 5 1600X mi, Intel i5 mi?

Pardon ben 1600x de stok fanı var zannediyorum. Yokmuş 1600 de varmış. Senin dediğine göre sana g4560 bile yeter, ama sistemin tek amacı film izlemek ve PES 2009 olduğu durum için geçerli. Ryzen 1600 alırsanız 4-5 yıl işlemciye dokunmadan kullana bilirsin. Oyun performansında Intel önde ama senin sistem kullanım amaçların düşünüldüğünde fiyat/performans'ı düşünmen gerek.

Teşekkürler.. Oyun oynamayacağımı defalarca yazdım zaten..nasıl kullanacağımı da yazdım birkeç defa ..'''HD FHD 1440p videolarda kasma olmaması ve uzun süre açık kaldığında yavaşlamaması önemli !!''' Bir türlü net cevabı alamadık nedense.....Oyun dışındaysa deniyor da ? Oyun dışında dedikleriniz nedir bilmiyorum benim istediklerim bahsettiğim iki unsur işte..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu ne ya ? Sürekli engel mi olacak böyle ?..Yazdıklarımı gayet iyi anlıyor insanlar , ne kadar çağdışı bir iş !!

... Kusura bakma tuhaf cezalardan dolayı yeni yazabildim..G4560 da yeterli olur mu bilmem ama almışken son teknolojiye yakın bir şey olsun istiyorum..pc uzun süre açık kaldığında ve yüksek çözünürlüklü video film izlerken sorun çıkmaması önemli benim için..Ama eski bir işlemci de almak istemiyorum açıkçası ..O yüzden bu iki işlenci arasında karar vermeye çalışıyorum..

Sistemin diğer öğelerini ve kullanım amacını öğrenebilir miyiz? Yada diğer öğeleri belirlemediysen bütçeyi?
Sistemin ögeleri daha yok işlemciye karar vermeye çalışıyorum önce ..Ama elimde msi ekran kartım vardı bozulunca tamir iade süreci yüzünden geçici bir ekran kartı almıştım ..Msi iade olunca yerine başka bir ekran kartı aldım , sistem olarak sadece o kart var elimde..

Oyun içinse kesinle Intel, render vb işler için daha fazla işlemci çekirdeği olduğundan AMD Ryzen tercih edebilirsin.
E peki hem oyun hem de diğer işlemler için nasıl yapacağız ?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hem oyun hem yayın render vb işlemler içinse gene Ryzen. Ryzen işlemciler oyun performansında İntelin 2-3 nesil gerisinden geliyor. Ama çok çekirdek performansında çekirdek sayısı sayesinde İntelin önünde. Film izlemek ve oyun oynamak için alıcaksan İntel senin yararına olur. Bir bütçe belirtilsen Oreki abi kesin sana göre senin parçalarınla güzel bir sistem toplar ama tam bir bütçe belirtmen gerekli.

Mesela şu an kullandığım A10 7870K format factory programı çalışırken biraz sıkıntı yaratıyor gibi...Peki intel'in İ5 8600 daha iyi diyorsan onu da alabilirim , ama çok aşırı bir fark yoksa tabiki amd 1600x almayı tercih ederim...

Ryzen 5 1600x al bence. Tek çekirdek performansında İntel önde ama anakart+işlemci fiyatlarına baktığında 500 tl ye yakın bir fark oluyor, deymez. Bence senin kullanım amaçlarına göre Ryzen daha iyi ve bir sıkıntı çıktığında ilerde 2 nesil sonraki işlemciyi alıp kullanabilirsin, İntelde her nesil değiştirdiğinde anakartıda değiştirmen gerekiyor. Hem çok çekirdek performansında AMD %10'a yakın daha önde ve ileride çok çekirdek performansı öne çıkacak deye bir söylenti vardı bi ara.

Merhaba. Bugün AMD aldım. Almayı düşünenler için bir bilgi : Şu an kdv indirimi varmış , Vatan PC bostancı şubesinden aldım. 900 tl'den daha az fiyata geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…