AMD, Ryzen 5 2400G Grafik Performansını Paylaştı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

AMD Ryzen 5 2400G’nin GPU’su, Intel’in i5-8400 modelini geride bırakıyor. Geçtiğimiz günlerde yeni Ryzen 3 2200G ve Ryzen 5 2400G APU’larını duyuran AMD, 2400G’nin tümleşik grafik işlemcisi performansını bir grafik ile gösterdi. AMD Ryzen 5 APU’sunu, Intel’in benzer fiyat segmentindeki Core i5-8400 işlemcisiyle karşılaştırdı. Karşılaştırma sonuçlarına göre Ryzen 5 2400G kendi grafik işlemcisiyle, i5-8400’e göre […]

AMD, Ryzen 5 2400G Grafik Performansını Paylaştı Technopat

Daha fazlası...

@astigmat13 O mantıkla hiçbir yere varamazsın ki en güzel örnek olarak kendimi verebilirim. i5 6600K'yı yıllarca HD530 ile birlikte kullandım, kullanmaya da devam ediyorum. Hemde işlemci OC yapılmış halde. O halde senin mantığına göre benim sistemimde kesinlikle 1070 1080 civarı bir kart olmalıydı ama değil mi?

Hedeflenen pazar ve tüketici kitlesi için ciddi performans kazancı var. Kimse bunu inkar edemez.

Bahsetmek istediğim 3000 TL ve üzeri oyun sistemlerinde Ryzen atak yapmalıydı. İntel hala oyun sistemlerinde 8. nesil ile üstünlüğünü koruyacak. Fakat düşük bütçeli sistemlerde ciddi performans kazancı var bunu inkar etmiyorum.

Bahsetmek istediğim 3000 TL ve üzeri oyun sistemlerinde Ryzen atak yapmalıydı. İntel hala oyun sistemlerinde 8. nesil ile üstünlüğünü koruyacak. Fakat düşük bütçeli sistemlerde ciddi performans kazancı var bunu inkar etmiyorum.
O konu hakkında da tek diyebileceğim yavaş yavaş mimarinin oturacağı ki şuan AMD'nin bu tip alt modeller çıkartmasının sebebi halen daha Ryzen APU'ların piyasada olmayışı ve bu sebeple de HTPC tercih edeceklerin sabırsızlıkla beklemesi. Satışa çıktığında internette bir sürü HTPC konusu göreceğimizden emin olabilirsiniz. ;)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı