AMD Ryzen 5 2400G İstikrarlı çalışmıyor

Autistic Boy

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
3.121
Makaleler
24
Çözümler
1
Yer
Didim
Merhaba. AMD Ryzen 5 2400G APU bir sistem topladım. Bu sistemde MSI A320M-A Pro anakart mevcut. Anakart A320 çipsetli olduğu için overclock yapılmasına izin verilmiyor ancak amacım zaten overclock yapmak değil. İşlemci yük altında değilken veya yük altında olsa bile, en yüksek frekanslar örneğin 3.6 ila 3.9 GHz arasında çalışmadığı için, bazı senaryolarda performans kaybını hissedebiliyorum. Anakarttaki BIOS ayarlarına girdiğimde, Turbo özelliği için "Auto" ve "Disable" dışında "Enable" seçeneği konmamış. "Enable" seçeneği olsa, muhtemelen işlemci frekansı sürekli yükseklerde çalışırdı. Bunu sağlayamıyorum ve sizden yardım bekliyorum. Güç Ayarlarına bile baktım ve "Yüksek Performans" seçili ama işlemci hızını 1.5 GHz'lere falan düşürebiliyor.

Bu arada en güncel sürücüler kurulu ancak, Adobe Premiere Pro 2020 ile render yaparken, yarısında "VIDEO_TDR_FAILURE" yazılı mavi ekran alıp durdum. Ancak bu mavi ekranı, arkaplanda uygulama ekran kartını kullanarak yani Vega 11'i kullanarak render alırken, aynı anda bilgisayarda başka eylemler yaparken aldım hep bu hatayı. Yoksa, render yaparken klavyeme fareme hiç dokunmadan, sabırla beklediğimde mavi ekran almadım ve render bitti... Bu sorun neden oluyor anlamış değilim.
 
Son düzenleme:
İşlemciye fazla yük binerse mavi ekran almanız normaldir. Bir de fazla ısındıysa da bu olağandır. BIOS'u resetlemeyi denediniz mi? Ek olarak en güncel beta olmayan BIOS'u mu kullanıyorsunuz?
 

Geri
Yukarı