AMD Ryzen 5 2600 stock halde 4.2 GHz

Yer
İstanbul/Ataşehir
Merhaba, AMD Ryzen 5 2600 işlemci kullanıyorum. Daha önce OC denemelerim olmuştu Ryzen master'da. Fakat BIOS'ta OC ile ilgili hiçbir işlem yapmadım. Ama bazı çekirdekler Max değer olarak 4.2'ye çıkmış. Bu nedendir? Soğutucu olarak; Cooler Master Masterliquid ML240L RGB kullanıyorum.
TECHNOPAT SOSYAL 3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Otomatik olarak işleme göre hız değişiklik gösterebilir. Bu durum çok normal. Fark ettiysen maximum hızları işaretlemişsin. Stabil olarak kaçta çalıştığını öğrenmek istiyorsan görev yöneticisinden kontrol edebilirsin.

Değerler bende de bu şekilde ve MSI Afterburner'da işlemci dereceleri çok fazla dalgalı olması sorun teşkil eder mi? Ömründen yediğini düşünüyorum. CPB açık bir şekilde kullanıyorum. Normal bir O.C yapmıştım ama bilgisayar 1 gün düzgün çalıştı. Prime95 15dk testte sorun çıkmadı. Ama bugün bilgisayar yeniden başlattığımda Win 10 giremiyordum. BIOS sıfırladım tekrar deneyeyim dedim ama onarım başlattı. Win 10 başlangıç onarımını denediğimde sorun çözülmedi hatası verdi. Bende bilgisayarı sıfırlayarak açabildim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı