AMD Ryzen 5 2600 Stock Termal Macun vs CM MasterGel Maker Nano

sistemi yazarsanız yorum yapılabilir.
sistem de neler var , overclock var mı, soğutucu ne vs..
yüksüz sıcaklık pek anlam ifade etmez , kurulu değilse hwmonitor ve prime95 kurup , en üstteki seçenekle cpu ya stres testi yaptırın. 5. dakkada bakalım kaç olacak. 80 civarıysa iyidir.

sistemi yazarsanız yorum yapılabilir.
sistem de neler var , overclock var mı, soğutucu ne vs..
yüksüz sıcaklık pek anlam ifade etmez , kurulu değilse hwmonitor ve prime95 kurup , en üstteki seçenekle cpu ya stres testi yaptırın. 5. dakkada bakalım kaç olacak. 80 civarıysa iyidir.
Ryzen 5 2600 işlemci daha bugün topladım macunu yeni sürdüm fan stok olanı kullanıyorum overclok yok işlemci 3.4 te çalışıyor boşta otomatik te şimdi dediğiniz programları kurup deneyeceğim güncelleme yaparım konuya.

Sent from my PRA-LX1 using Technopat mobile app

pardon başlıkta stock 2600 yazıyordu
soğutucu da stock ise yüksüz bence normal

bir de yükte görmek lazım.
2600 de kullanıyorum , yorum yapmaya çalışırım.

fanı sökeceğiniz zaman dikkatli sökün , yana kaydırarak vs. sökün.

maker çok kıvamlı ve yapışkan , 2700x işlemciyi söküp çıkardı kilitli AM4 yuvadan,
3-4 ayak yamuldu zor düzelttim.

fanı sökeceğiniz zaman dikkatli sökün , yana kaydırarak vs. sökün.

maker çok kıvamlı ve yapışkan , 2700x işlemciyi söküp çıkardı kilitli AM4 yuvadan,
3-4 ayak yamuldu zor düzelttim.
Onu ilk denerken bende farkettim hatta farkında olmadan vidaları sıktım mı acaba diye düşündüm. Baya güçlü duruyor kıvamı.

Sent from my PRA-LX1 using Technopat mobile app

bildiğim kadarıyla olmaz , çok ısındığında sistem kendini donduruyor. sanırım cpu koruma devreye giriyor.
overclock un stabilliği anlaşılıyor böylece , sistem donunca ince ayar yapılıyor biostan
donmayana kadar.
ben 93-94 dereceleri test ettim, sıkıntı olmadı.
bu arada ; stock soğutucu ile overclock denemeyin

bildiğim kadarıyla olmaz , çok ısındığında sistem kendini donduruyor. sanırım cpu koruma devreye giriyor.
overclock un stabilliği anlaşılıyor böylece , sistem donunca ince ayar yapılıyor biostan
donmayana kadar.
ben 93-94 dereceleri test ettim, sıkıntı olmadı.
Şu an 4. Dakikada sıcaklığı hem ASC den hemde hwmonitor den kontrol ediyorum hwmonitor de sıcaklık 64 derece ASC de ise 47.

ben 2600 lü sistemi 350 TL lik 240mm scylla 240 sıvı sğutucu ile 4.1 ghz de stabil çalıştırıyorum.
yüksüz 27 , yükte 79 derece
çok ta gerekli değil!!!
64 gayet iyi. ama prime95 te hemen ok e basmayın , en üstteki small FTT (max heat) ile işkence yapılmalı. 3. ile yapılıyorsa 64 çok , dediğimle yapılıyorsa düşük (iyi yani) :)

ben 2600 lü sistemi 350 TL lik 240mm scylla 240 sıvı sğutucu ile 4.1 ghz de stabil çalıştırıyorum.
yüksüz 27 , yükte 79 derece
çok ta gerekli değil!!!
Asıl olay yükteki sıcaklık demek ki deneyip gorucem ama 4.1 GHz de iyi bir değer. Sıvı soğutma kaynaklı olabilir belki de.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı