AMD Ryzen 5 2600 ve RX 580 4GB - Bip Sesi

Xelcuk06

Decapat
Yer
Ankara
Herkese merhaba arkadaşlar.

Dün akşam itibari ile saat 01:00 sularında PC'yi kapattım ve işten gelince power tuşuna bastım, basmaz olaydım...

• AMD Ryzen 5 2600
  • Asrock A320HV RV4
  • DDR4 3000MHz Corsair 8GB
  • Gigabyte 480GB
  • RX 580 Asus Dual 4GB
  • Silver Stone 700+80 Bronze

MSI girişi kullanmaktayım, Samsung monitör FreeSync desteği olduğu için.

Durumu şöyle aktarayım. İlk başta ekran kartı şüphesi olarak söktüm, anakarta bağladım, ses aynı RAM slot değiştirdim, devam etti. RAM'i slotdan söktüm, 2 bip ve PC kapandı. Yani RAM mantık olarak sağlam ve ilerleyerek bütün kablo bağlantılarını söktüm, 24 pin dahil tekrar bağladım ve + kablolama yapmadım. Fan vs. USB bağlamadım, ses yine aynı,en son işlemciyi söktüm termal macun yeniledim. Tırnaklara baktım sağlam ve gayet iyi şimdi eski haline tekrar getireceğim devam etmesi dahilinde. Sizlerin fikirlerini almak istiyorum. Bu arada anakart pil CMOS resti dahil hepsi denendi. Şüphelerim anakart üstünde nasıl bir kanıya varabilirim bilmiyorum. Konuyu telden yazdığım için hatalarım olduysa affola kusuruma bakmayın saygılarımla.
Sorun ekran kartında gibi görünüyor ekran kartı güç soketleri ile oynayınca güç kaynağı güç veriyor ve sistem açılıyor. Pazartesi Asus yolu göründü...

Son düzenleme:
Bu biplerin uzunluk ve sıklığı hatanın hangi tür olduğunu gösterir. Bu biplerin kısa mı uzun mu ve kaç defa olduğunu tekrardan ayrıntılı yazarsanız daha net bir cevap verebilirim. İyi günler.

Ben yazıyorum modlar düzenliyor 5 bip sesi sorun erkan kartı 6 pin harici güç besleme soketi ile oynayınca üstündeki beyaz led yanıyor sistem acılıyor bügün görüştüm garanti ye göndericem artık buda care etmez ise anakart kalıyor geç cevaplar olmasa modlar konuyu yayınlasa daha çok kişi faydalanır diye düşünüyorum yazı tipinden çok kuraldan çok teknik destek olması lazım bunlara takılarak çok zaman kaybediyoruz Saygılarımla

Her anakartta farklı diye bir şey yok. GPU ise GPU hatasıdır, işlemci ise işlemci. Bir anakartta işlemci takılıyken diğer anakartta işlemci yerine ekran kartı takılı değil ya.
Farklı ekran kartı ile deneyin, sisteminiz açılıyorsa sorun o donanımdadır. Kafanızda eleme yöntemiyle hata bulmaya çalışmayın. İşte kabloyu oynatınca güç geldi, ışık yandı vs.

Her anakartta farklı diye bir şey yok. GPU ise GPU hatasıdır, işlemci ise işlemci. Bir anakartta işlemci takılıyken diğer anakartta işlemci yerine ekran kartı takılı değil ya.
Farklı ekran kartı ile deneyin, sisteminiz açılıyorsa sorun o donanımdadır. Kafanızda eleme yöntemiyle hata bulmaya çalışmayın. İşte kabloyu oynatınca güç geldi, ışık yandı vs.
5 bip sesi vermesinin sebebi işlemci hatası doğrudur ama sebebi şöyle işlemcide gpu yok ve harici gpu olmayınca arıza veriyor+ Ekran kartını gönderdim arızası cıkmadı sorun sanıyorum anakart da soket kısmında bir tane pin eğilmiş oynyınca görüntü alabiliyorum onu düzeltim şuan ekran kartım elde olan hd 3450 onunla denedin ve herhangi bir sorun olmadı bakalım ilerliyen zamanlarda tekrar ediceni sanmıyorum.Cevap için teşekkğr ederim.Çözüm odaklı konu uzun vadede olduğu için foruma giremiyorum. iyi günler

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı