AMD Ryzen 5 2600X ani ısınıp soğuma sorunu

Aynı işlemciyi kullanıyorum. Benden size tavsiye, sıcaklık konusunda şikayetçiyseniz ya kule tipi hava soğutucu alın yahut BIOS üzerinden Core Performance Boost'u kapatın. CPB'yi kapatırsanız işlemciden sabit 3.6 GHZ alırsınız ve voltaj maksimum 1.075V'lerde dolaşır.

Aynı işlemciyi kullanıyorum. Benden size tavsiye, sıcaklık konusunda şikayetçiyseniz ya kule tipi hava soğutucu alın yahut BIOS üzerinden Core Performance Boost'u kapatın. CPB'yi kapatırsanız işlemciden sabit 3.6 GHZ alırsınız ve voltaj maksimum 1.075V'lerde dolaşır.
Evet doğru. Ama CPB kapatık benchmark yapınca 8400 puan Asus optimal'de 8547 puan stock da 8744 puan alıyorum. Yani arada ciddi anlamda bir performans farkı var.

Aslına bakarsan stock soğutucuyla stress testi yaparsan 80° nin üstüne çıkıyor. Kendini frenlese çıkmaz ama 4.1Ghz'e çekiyor direkt kendini...
Oyunda max 67° yi gördüm ama stress testinde 85° yi bile gördüm.
Stres testleri aşırı zorluyor. Hiç bir koşul o kadar zorlayamaz sistemi normal kullanımda. AMD 95 dereceye kadar kabul vermiş. Biz tölerans 80 olsun diyoruz.

Sisteminizi tam yazar mısınız?
SEAGATE 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
CORSAIR 240GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3100MB Okuma / 1050MB Yazma)
GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
2x GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
COOLER MASTER MasterBox MB511 600W Kırmızı Led Fan USB 3.0 Mid Tower Kasa
AMD Ryzen 5 2600X 3.6GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm İşlemci Tray
Sapphire Radeon RX590 NITRO+ Special Edition 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
Cevabınız için teşekkür ederim sıcaklıktan şikayetçi değilim sadece dalgalanma normal mi onu merak etmiştim tekrardan teşekkürler cevap için.

Stres testleri aşırı zorluyor. Hiç bir koşul o kadar zorlayamaz sistemi normal kullanımda. AMD 95 dereceye kadar kabul vermiş. Biz tölerans 80 olsun diyoruz.
Stress testi bence yaptığınız O.C iyi mi voltaj yeterli mi diye bakmak için yapılmalı. Arada neredeyse 20° fark oluyor.

Evet doğru. Ama CPB kapatık benchmark yapınca 8400 puan Asus optimal'de 8547 puan stock da 8744 puan alıyorum. Yani arada ciddi anlamda bir performans farkı var.

İmzanızdan gördüğüm kadarıyla "Arctic Freezer 34 eSports DUO" marka hava soğutucu kullanıyorsunuz. Nasıl memnun musunuz? Sıcaklık ne kadar farketti?

SEAGATE 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
CORSAIR 240GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3100MB Okuma / 1050MB Yazma)
GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
COOLER MASTER MasterBox MB511 600W Kırmızı Led Fan USB 3.0 Mid Tower Kasa
AMD Ryzen 5 2600X 3.6GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm İşlemci Tray
Sapphire Radeon RX590 NITRO+ Special Edition 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
Chipset sürücüsünü yüklemediyseniz şayet, https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 işletim sisteminize göre olanı indirip yükleyin. Onun dışında ses sürücü ve internet sürücüleri var fakat bunları Windows yüklüyor zaten.

Anti parantez. Bütçeniz uygun olduğu bir dönemde aynı RAM'den birebir aynı RAM'den bir tane daha alın.

İmzanızdan gördüğüm kadarıyla "Arctic Freezer 34 eSports DUO" marka hava soğutucu kullanıyorsunuz. Nasıl memnun musunuz? Sıcaklık ne kadar farketti?
İlk başta takmayı denedim sonra takamadım macun heba oldu. Şimdide gidip macun almaya üşeniyorum. Takınca test edip paylaşırım. 15 tatilde takarım gibime geliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı