Yaklaşık 6 ay önce oyuncu sistemi topladım. Şu anda kullanmakta olduğum işlemcim AMD Ryzen 5 2600X. Ben işlemciyi şu an da stok hali ile kullanıyorum. Ben hayatım boyunca overclock yapmadım anlamamda çok, sizlerden ricam ben bu işlemciyi tam performansından kullanmak istiyorum overclock nasıl yapabilirim? İnternette biraz bakındım voltaj falan muhabbeti varmış benim bu işlemciyi tam performans modunda kullanabilmem için nasıl voltaj değerleri yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim Allah'a emanet olun
Ryzen Master ile yapabilirsiniz. Yavaş yavaş arttırın frekansı. 0.10 arttırıp test edin, yine 0.10 arttırıp test edin. En sonunda stabilite azalınca yavaş yavaş voltaj arttırın. Benim bildiklerim bunlar.
BIOS'a gir. F7'yle advanced moda gir. OC bölümünü aç. CPU ratio değerine 41 yaz. Aşağı in, core voltage değerini override yap ve 1.35V'a ayarla.
Bunları dene. Sistem açılırsa biraz stres testi falan yap. Sorun olmazsa ya ratio değerini arttırıp işlemciyi hızlandır ya da voltajı düşür bir kaç tık. Sorun yaşarsan da tam tersini yap. Ya voltaj yükselt ya da ratio değerini azalt.
BIOS'a gir. F7'yle advanced moda gir. OC bölümünü aç. CPU ratio değerine 41 yaz. Aşağı in, core voltage değerini override yap ve 1.35V'a ayarla.
Bunları dene. Sistem açılırsa biraz stres testi falan yap. Sorun olmazsa ya ratio değerini arttırıp işlemciyi hızlandır ya da voltajı düşür bir kaç tık. Sorun yaşarsan da tam tersini yap. Ya voltaj yükselt ya da ratio değerini azalt.