AMD Ryzen 5 2600X overclock nasıl yapılır?

Emrep46

Kilopat
Merhabalar sayın Technopat ailesi

Yaklaşık 6 ay önce oyuncu sistemi topladım. Şu anda kullanmakta olduğum işlemcim AMD Ryzen 5 2600X. Ben işlemciyi şu an da stok hali ile kullanıyorum. Ben hayatım boyunca overclock yapmadım anlamamda çok, sizlerden ricam ben bu işlemciyi tam performansından kullanmak istiyorum overclock nasıl yapabilirim? İnternette biraz bakındım voltaj falan muhabbeti varmış benim bu işlemciyi tam performans modunda kullanabilmem için nasıl voltaj değerleri yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim Allah'a emanet olun

Sistem bilgileri:

Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X.
Ekran kartı: MSI GTX 1070 Ti.
RAM: XGP Adata D60G 8x2 3000 MHz.
SSD: Toshiba TR200 480 GB.
Sabit disk: WD Blue 1 TB.
Güç kaynağı: Corsair 550W.

Not: İşlemci soğutucusu AMD wrait Max RGB soğutucudur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen Master ile yapabilirsiniz. Yavaş yavaş arttırın frekansı. 0.10 arttırıp test edin, yine 0.10 arttırıp test edin. En sonunda stabilite azalınca yavaş yavaş voltaj arttırın. Benim bildiklerim bunlar.

@Nailed It daha iyi yardımcı olur.

@Shimada Sensei Hocam sizi unutmuşum kusura bakmayın. Her zaman konularda görür etkilenirdim. Aklıma diğer arkadaş geldi kusura bakmayın. Üstad.

Son düzenleme:
BIOS'a gir. F7'yle advanced moda gir. OC bölümünü aç. CPU ratio değerine 41 yaz. Aşağı in, core voltage değerini override yap ve 1.35V'a ayarla.

Bunları dene. Sistem açılırsa biraz stres testi falan yap. Sorun olmazsa ya ratio değerini arttırıp işlemciyi hızlandır ya da voltajı düşür bir kaç tık. Sorun yaşarsan da tam tersini yap. Ya voltaj yükselt ya da ratio değerini azalt.

Sensei diyorsa, yapistir

Gözleri 3600'e diktim. Onu da geçeyim elimi ayağımı çekerim artık bu işlerden
Yakarım 2600X'i yakarım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…