Daha fazla
- Meslek
- Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Her işlemci için değerler aynı olmayabiliyor. Örneğin benim elimde de bir adet 2600X var diyelim ve bu işlemcilerin bir fırından çıktığını hayal edelim. Benim elimdeki 2600X fırının daha sıcak tarafında kalmış olsun ve biraz yanığı olsun, senin elindeki ise tam merkezde kalmış her tarafı eşit pişmiş. Bu durumda benim 1.3V'dan sonra vereceğim her voltaj risk taşıyor iken sen rahatça 1.4V'a çıkabilirsin. Velhasıl sonuca gelecek olursak O.C işlemi her zaman deneme/yanılma yöntemidir. Minimumdan başlayıp maksimum değeri bulana kadar sürekli deneyerek en stabil değerleri kendiniz bulmanız gerekir. Size verebileceğim iyi bir haber var o da Anakart'ınızın O.C yaparken sizi üzmeyeceğiMerhabalar sayın Technopat ailesi
Yaklaşık 6 ay önce oyuncu sistemi topladım. Şu anda kullanmakta olduğum işlemcim AMD Ryzen 5 2600X. Ben işlemciyi şu an da stok hali ile kullanıyorum. Ben hayatım boyunca overclock yapmadım anlamamda çok, sizlerden ricam ben bu işlemciyi tam performansından kullanmak istiyorum overclock nasıl yapabilirim? İnternette biraz bakındım voltaj falan muhabbeti varmış benim bu işlemciyi tam performans modunda kullanabilmem için nasıl voltaj değerleri yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim Allah'a emanet olun
Sistem bilgileri:
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X.
Ekran kartı: MSI GTX 1070 Ti.
RAM: XGP Adata D60G 8x2 3000 MHz.
SSD: Toshiba TR200 480 GB.
Sabit disk: WD Blue 1 TB.
Güç kaynağı: Corsair 550W.
Not: İşlemci soğutucusu AMD wrait Max RGB soğutucudur.